kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Otlu yoğurt topları
6 kişilik
*
750 gr. yoğurt
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 çorba kaşığı kuru mercanköşk
* 1 tatlı kaşığı kuru kekik yaprağı
* 2 su bardağı zeytinyağı
* 1 adet defne yaprağı
Bir kapta yoğurt, tuz ve karabiberi karıştırın. Mutfak tülbentinin içine koyup, iyice süzülmesi için serin bir yerde en az 48 saat bekletin. Bir kapta mercanköşk ve kekiği karıştırın. Zeytinyağını 500 ml.'lik bir kavanoza döküp, defne yaprağını ilave edin. Süzülen yoğurtlu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayın. Mercanköşklü karışımın içine atıp, sallayarak her tarafını karışıma bulayın ve kavanozdaki yağı atın. En az 1 gün buzdolabında bekletin. Oda sıcaklığında servis yapın.

Soslu erişte
4 kişilik
*
1 paket ev eriştesi
* 2 adet büyük boy domates (küp doğranmış)
* 2 adet taze soğan (ince kıyılmış)
* 6 adet yeşil zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
* 1 çorba kaşığı kapari
* 2 tatlı kaşığı taze mercanköşk (ince doğranmış)
* 5 sap maydanoz (ince doğranmış)
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
Ev eriştesini büyük bir tencerede, kaynar tuzlu suda üzeri açık olarak istediğiniz kıvamda pişirip, süzün. Büyük bir kapta kalan malzemeleri iyice karıştırın. Makarnayı, hazırladığınız karışımla karıştırıp, servis yapın.

Kepekli kurabiye
15-20 adet
*
2 su b ardağı kepek unu
* 1 paket kabartma tozu
* 4-5 adet suni tatlandırıcı
* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1/2 su bardağı diyet süt
* 1 kahve fincanı kuru üzüm
* 1 çay kaşığı tarçın
Bir kapta unu ve kabartma tozunu karıştırın. Üzerine 1 çorba kaşığı sıvıyağ, yumurta, yarım su bardağı diyet süt, 1 kahve fincanı kuru üzüm ve 1 çay bardağı suyun içinde erittiğiniz tatlandırıcıyı katın. Tarçını da ilave edip, hepsini iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak şekil verin, tepsiye yerleştirin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 12-04-2006
 Lezzet Güneşi   / 11-04-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 10-04-2006
 Lezzet Güneşi   / 09-04-2006
 Kikirdekli çorba   / 08-04-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 07-04-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 06-04-2006
 Lezzet Güneşi   / 05-04-2006
 Peynirli soğan dolması   / 04-04-2006
 Kütük pasta   / 03-04-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Ah ne pişirsem ne pişirsem...
Favori mönümdür;...
HAKAN & UTKU
Otomobil görünümlü vinç
Doğan görünümlü Şahin'i bulan bu...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Otlu...
Konuşmaya en güzel deneyimden başlayın
Konuşmaya en güzel deneyimden başlayın
Daha iyi bir cinsel yaşam için partneriniz ile seksi açıkça konuşun.
Bu kez Cem şakalandı!
Bu kez Cem şakalandı!
Hafta içi her gün hazırladığı "Şaka Telefonu" adlı radyo...
Mermerci baba oluyor
Mermerci baba oluyor
İstanbul sosyetesinin müzmin bekarlarından Yavuz Mermerci, geçen yıl...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.