Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Otlu yoğurt topları 6 kişilik * 750 gr. yoğurt * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 tatlı kaşığı karabiber * 1 çorba kaşığı kuru mercanköşk * 1 tatlı kaşığı kuru kekik yaprağı * 2 su bardağı zeytinyağı * 1 adet defne yaprağı Bir kapta yoğurt, tuz ve karabiberi karıştırın. Mutfak tülbentinin içine koyup, iyice süzülmesi için serin bir yerde en az 48 saat bekletin. Bir kapta mercanköşk ve kekiği karıştırın. Zeytinyağını 500 ml.'lik bir kavanoza döküp, defne yaprağını ilave edin. Süzülen yoğurtlu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayın. Mercanköşklü karışımın içine atıp, sallayarak her tarafını karışıma bulayın ve kavanozdaki yağı atın. En az 1 gün buzdolabında bekletin. Oda sıcaklığında servis yapın.
Soslu erişte 4 kişilik * 1 paket ev eriştesi * 2 adet büyük boy domates (küp doğranmış) * 2 adet taze soğan (ince kıyılmış) * 6 adet yeşil zeytin (çekirdekleri çıkartılmış) * 1 çorba kaşığı kapari * 2 tatlı kaşığı taze mercanköşk (ince doğranmış) * 5 sap maydanoz (ince doğranmış) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 kahve fincanı zeytinyağı Ev eriştesini büyük bir tencerede, kaynar tuzlu suda üzeri açık olarak istediğiniz kıvamda pişirip, süzün. Büyük bir kapta kalan malzemeleri iyice karıştırın. Makarnayı, hazırladığınız karışımla karıştırıp, servis yapın.
Kepekli kurabiye 15-20 adet * 2 su b ardağı kepek unu * 1 paket kabartma tozu * 4-5 adet suni tatlandırıcı * 1 adet yumurta * 1 çorba kaşığı sıvıyağ * 1/2 su bardağı diyet süt * 1 kahve fincanı kuru üzüm * 1 çay kaşığı tarçın Bir kapta unu ve kabartma tozunu karıştırın. Üzerine 1 çorba kaşığı sıvıyağ, yumurta, yarım su bardağı diyet süt, 1 kahve fincanı kuru üzüm ve 1 çay bardağı suyun içinde erittiğiniz tatlandırıcıyı katın. Tarçını da ilave edip, hepsini iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak şekil verin, tepsiye yerleştirin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|