kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Zeytinyağını buradan götürüyoruz
Türk mutfağının kendine özgü bir kokusu olmalı
Yurtdışı tanıtımlar iyi ellere verilmiyor
Yemeklerimizi sahiplenmemiz gerek
Zeytinyağını buradan götürüyoruz

Zeytinyağını buradan götürüyoruz


- Zeytinyağlılarımızı nasıl buluyorlar?
- Batılı zeytinyağını tanıyor; Akdeniz usulü beslenme rejimi moda. Ancak benim gittiğim yerde zeytinyağını İspanya'dan alıyorlar. İspanya'dan gelen yağ acı; yemeklerimize uymuyor. Şimdi buradan kendimiz götürüyoruz. Yumuşak ve güzel zeytinyağı olduğu için beğeniyorlar. Tıpkı yoğurt gibi, her gittiğim sene yeni bir zeytinyağı dükkanı açılmış görüyorum.

- Türk mutfağı bir Fransız, İtalyan mutfağı, Japon, Çin mutfağı kadar tanınmış değil.
- Değil, ama bu bizim çabamıza bağlı. Bu her şeyden önce bir pazarlama işi. Paris'te doğru dürüst Türk restoranı yoktur. Bu sene Paris'te bir Türk restoranı açıldı ve Fransız televizyonu haber yaptı.

- Bugün yemek yediğimiz Sofra Restaurant da İngiltere'de Türk mutfağının bayraktarlığını yapıyor. Sofra'ların sahibi arkadaşımız Hüseyin Özer, uzun yıllar İngiltere'de kalmanın getirdiği bir sezgiyle yemeklerimizi yabancıların damak tadına en uygun şekle büründürdü.
- Bulgur rizottosunu yedim; olağanüstü hem bulgur hem rizotto işte biraz önce verdiğim misal. Bunu yapabiliriz. Bulgur bizim, bulgur rizotto ise enternasyonal bir terim.

- Bizde her şey kişisel çabalarla oluyor. Türk mutfağının tanıtımını, derneklerdeki faaliyetinizi amatörce sürdürüyor, organizasyonları da amatör bir ruhla yapıyorsunuz. Hatta çoğu zaman cebinizden gittiği oluyor.
- Çoğu zaman.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Organik tarım doğayı koruyor
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
 Tohumun kontrolü çok zor
 Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor
 Bursa'nın iskenderine hamsili yorum
 Şarap dolabında ayran satılmaz
 Kuru gıda sektörünün yüzde 80'i kayıt dışı
 Sofranıza renk gelsin rakı sohbetiniz renklensin
 Pub'da içilen bira eve de girmeli
 Rakının mezesi sohbettir
 Günde 7 milyon kişi dışarda yiyor
 Zeytinyağı bu topraklara doğanın bir armağanı
 Çayın önce uzmanı sonra tutkunu oldu
 60 yıldır iyi etin peşinde
 En leziz rakı mezeleri
 Rakının suyla beraberliği evlilik gibidir
 Nerede o eski yılbaşı baloları
 Menü lokantanın aynasıdır
 Meyhane kültürünü yaşatıyorlar
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
Dünya bu diyetleri konuşuyor
Dünya bu diyetleri konuşuyor
Havalar ısınmaya başladı, yazlıklar gardıroplardan çıkıyor. Peki...
Bu filmin yönetmenini öldürmek istedim
Bu filmin yönetmenini öldürmek istedim
Bir yapımcı, ilk kez kendi şirketinden çıkacak bir filmle ilgili...
İstanbul erguvanla şenlenir
Bahar aylarında Boğaz'ın sembolü haline gelen erguvanlar bu yıl iki...
Yumuşak bir dokunuş
"Ariel Yumuşatıcı Etkili"nin, Toplum Gönüllüleri Vakfı işbirliği ile...
Düşmanlıkları silen inanç ve müzik
Fransa'nın 2005 Oscar adayı olan bu film, ilk büyük savaşta çarpışan güçlerin...
Yerli korku sinemasında taptaze bir çaba
Biliyorum, birçok eleştirmen arkadaşım bu filme burun kıvıracak. Aslında ilk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.