Otların dünyası
"Yurdumun Yenilebilir Otları" kitabı unutulmaya yüz tutmuş "yenilebilir otlar"la ilgili bilgilerin yanı sıra lezzetli yemek tarifleri de içeriyor
Ülkemizde bulabileceğimiz 94 yenilebilir otu bütün özellikleriyle tanıtan "Yurdumun Yenilebilir Otları" özellikle doğa ile barışık yaşayan ve mutfağında değişik lezzetler yaratmayı sevenlerin elinden düşürmeyeceği bir kaynak niteliğinde... Mutfak kültürümüzde kullandığımız gıda maddelerinin giderek yapaylaştığı düşüncesinden hareket eden Metro Group, Metro Cash&Carry ve Mutfak Dostları Derneği'nin ortaklaşa hazırladığı kitap, doğada özgürce yetiştirilen otların önemini hatırlatıyor. Kitapta anasondan biberiyeye, hindibadan kuşotuna kadar 94 unutulmaya başlanan ot, orijinal çizimleri, bilgileri ve bir de yemek tarifiyle birlikte yer alıyor. Eserin önemli bölümü Tijen İnaltong tarafından hazırlanmış. Otlar hakkında özel bilgisi olan tarihçi Turgut Kut, gastronomi yazarı Ahmet Örs ve mutfak danışmanı Semih Somer de kitaba katkıda bulunmuş. Bitki ressamı Hasan Kale'nin resimleri de asıllarını çok iyi yansıtıyor. Kitapta bitkilerin Latince adının yanı sıra ülkemizde yaygın yöresel adları ve İngilizce, Almanca ve Fransızca karşılıkları da yer alıyor.
|