kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Pilaki
En leziz rakı mezeleri
Pilaki
Muhammara
Ispanaklı mücver
Havuçlu haydari

Pilaki

Herkes çok sevecek.

HAZIRLANIŞI
Fasülyeler ayıklanıp yıkanır ve 15 dakika kadar haşlanıp süzülür. Başka bir tencereye soğan halka halka doğranır üzerine minik küp şeklinde dilimlenmiş ve halka halka doğranmış biberler eklenir, yağ da ilave edildikten sonra üzerine fasülyeler konulur. Karıştırıldıktan sonra üzerine su eklenir onun da üzerine tuz ve şeker ilave edilir, kısık ateşte 1,5 saat fasülyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmeye 10 dakika kala küp küp kesilmiş kerevizler eklenir. Tencerede ılınmaya bırakılır. Servis tabağına alınınca üzerine ince kıyılmış maydanoz ve bir limonun suyu ilave edilir.

MALZEMELER
* Yarım kilo kuru fasülye
* 2 adet havuç
* 2 adet kereviz
* 2 adet dolmalık veya çarliston biber
* 2 adet soğan
* 3 baş sarımsak
* Tuz, biber
* 1 bardak zeytinyağı
* 1 demet maydanoz
* 5 adet kesmeşeker
* 1 limonun suyu
DİĞER GURME HABERLERİ
 Organik tarım doğayı koruyor
 Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı
 Tohumun kontrolü çok zor
 Türk mutfağının kendine özgü bir kokusu olmalı
 Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor
 Bursa'nın iskenderine hamsili yorum
 Şarap dolabında ayran satılmaz
 Kuru gıda sektörünün yüzde 80'i kayıt dışı
 Sofranıza renk gelsin rakı sohbetiniz renklensin
 Pub'da içilen bira eve de girmeli
 Rakının mezesi sohbettir
 Günde 7 milyon kişi dışarda yiyor
 Zeytinyağı bu topraklara doğanın bir armağanı
 Çayın önce uzmanı sonra tutkunu oldu
 60 yıldır iyi etin peşinde
 Rakının suyla beraberliği evlilik gibidir
 Nerede o eski yılbaşı baloları
 Menü lokantanın aynasıdır
 Meyhane kültürünü yaşatıyorlar
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
Dünya bu diyetleri konuşuyor
Dünya bu diyetleri konuşuyor
Havalar ısınmaya başladı, yazlıklar gardıroplardan çıkıyor. Peki...
Bu filmin yönetmenini öldürmek istedim
Bu filmin yönetmenini öldürmek istedim
Bir yapımcı, ilk kez kendi şirketinden çıkacak bir filmle ilgili...
İstanbul erguvanla şenlenir
Bahar aylarında Boğaz'ın sembolü haline gelen erguvanlar bu yıl iki...
Yumuşak bir dokunuş
"Ariel Yumuşatıcı Etkili"nin, Toplum Gönüllüleri Vakfı işbirliği ile...
Düşmanlıkları silen inanç ve müzik
Fransa'nın 2005 Oscar adayı olan bu film, ilk büyük savaşta çarpışan güçlerin...
Yerli korku sinemasında taptaze bir çaba
Biliyorum, birçok eleştirmen arkadaşım bu filme burun kıvıracak. Aslında ilk...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.