| | Butik biracılıkta çağı yakaladılar Bir zamanlar tersane işiyle uğraşan Alpaslan ve Bahadır Karahanoğlu kardeşler Türkiye'yi butik biracılıkla tanıştırdı. Hedefleri ise çok büyük. İstanbul'da haftada ortalama altı-yedi şişe bira içen, bir anlamda sosyal içici olan kesimin son zamanlarda yeni bir uğrak yeri var: TAPS...devamı |
|
| | Lüks şampanyanın geleceği belirsiz Paris'in en heyecanlı şöleni, Le Prix Culinaire geçen kasımda Fransa'nın gizemli Taittinger ailesinin en büyük bir araya gelişlerinden birine sahne oldu. Taittingerler 39 yıldır Fransa'nın en yaratıcı, aşçılarını yılda bir kutsayan aile destekli bir yemek yarışmasına teatral bir son...devamı |
|
| | Ege'nin şarapları İrili ufaklı birçok üretici Türk şarapçılığına yepyeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Ege'nin yeme içme kültürüne gönül vermiş mesl ektaşım Nedim Atilla ile sohbet ediyorduk. Bir ara Ege insanının niteliklerini saydı: "Girişimci, inançlı, laik, kendisine ve çevresine zarar vermeyecek...devamı |
|
| | Mutfakları şenlendiren güzel koku İngiliz lavantası tatlılarda kullanılır. Lavanta yağı baş ağrısı ve uykusuzluğa iyi gelir. İlkbahar dünyamıza bir şenlik gibi gelip oturunca doğanın da farkına varıyoruz. Etrafımızda neler varmış meğerse diye! Her seferinde anlatıp dururum. Biz Türkler ilk ve lise öğretimi ile...devamı |
|
| | Geleceğin şarap merkezi Şarap Mendoza'da halkın vazgeçilmez bir parçası olmuş. Ülkemizdeki üreticilerin bu ürüne olan soğuk tutumlarını hatırlayıp hüzünlendim. Sayısız kereler uçağa bindim. Kimbilir kaç kez o koca uçakların havada zangır zangır titrediğine, güvdelerinin çatırdadığına tanık oldum. Ama...devamı |
|
| | Cadde'de kahvaltı keyfi Bütün bir haftanın yorgunluğunu pazar günü hoş bir mekanda aileniz ya da arkadaşlarınızla birlikte yapacağınız leziz bir kahvaltı ile atabilirsiniz. Uzun bir uykudan sonra, bol çeşidin yer aldığı açık büfeden dilediğiniz kadar atıştırabileceğiniz, sevdiklerinizle doyasıya sohbet...devamı |
|
| | Polonya seferinde lohusa şerbeti Haseki Gülnuş Sultan bir sefer sırasında hamileymiş. III. Ahmet seferde doğunca, aynı tarihe düşen Şeker Bayramı ve doğum şenliklerle ülke çapında kutlanmış. Şu her birimizin kah merak, kah hamasetle; çoğu kez ne olup bittiğine hakim olmaksızın dilden dile teslim ettiğimiz "mutfağımız"...devamı |
|
| | İstediği şarabı içebilen var mı? Yüksek vergiden kaynaklanan kayıtsız ve haksız rekabet, müşteriyi de zor durumda bırakıyor. Gittiğiniz lokantada "Sadece şu şarabı satıyoruz" denince, bu oldu bittiyi mecburen kabulleniyorsunuz. Üç dört ay oldu mu? Çırağan Kempinski Oteli saray bloğu üst kat salonlarından...devamı |
|
| | Türkler evde en çok balkabaklı mantı istiyor Avrupa'nın başarılı şefleri sosyete ve iş dünyasından ünlü isimlerin evlerindeki davetlerde mutfağa girip yemekleri hazırlıyor. 10 yıldır Türkiye'de yaşayan ünlü İtalyan aşçı Carlo Bernardini de İstanbul'da aynı hizmeti veriyor. Yeni trend evlerdeki yemek davetlerinde mutfakları ünlü...devamı |
|