Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Kremalı piliç 6 kişilik * 1 paket piliç göğüs (dövülmüş) * 40 gr. tereyağı * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 kahve fincanı limon suyu (taze sıkılmış) * 6 dilim ekmek
Kremalı sos için: * 30 gr. tereyağı (erimiş) * 2 çorba kaşığı sirke * 2 tatlı kaşığı hardal * 1 su bardağı krema * 100 gr. kaşar peyniri (rendelenmiş) * 3 tatlı kaşığı mısır unu * 2 çorba kaşığı su * 2 sap yeşil soğan (ince doğranmış) * 5 sap maydanoz (kıyılmış) Tereyağı ile zeytinyağını bir tavada eritin. Sarmısak ve limon suyunu ilave ettikten sonra göğüs etlerini de ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin, ayrı bir kaba alıp sıcak tutun. Ekmekleri aynı tavada katılaşana kadar kızartın, daha sonra yağını bir kağıdın üzerine süzün. Arzu ederseniz ekmekleri fırında da kızartabilirsiniz. Erimiş tereyağının içine sirke, hardal, krema ve peyniri ilave edin ve sürekli karıştırarak yaklaşık 2 dakika pişirin. Mısır unu ve suyu karıştırıp ilave edin, sürekli karıştırarak sos kaynayana ve kalınlaşana kadar pişirmeye devam edin. Daha sonra sosu ateşten alın ve içine yeşil soğan ve maydanozu karıştırın. Servisten hemen önce piliç etlerini kızarmış ekmeklerin üzerine koyun ve en üste kremalı sostan dökerek servis yapın.
Pazı çorbası 6 kişilik * 5 çorba kaşığı un * 2 adet yumurta * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 7 su bardağı su (ılık) * 2 paket toz tavuk bulyon * 1 demet pazı (ince kıyılmış) * 2 çorba kaşığı krema * 1 çorba kaşığı tereyağı * Kırmızıbiber * Tuz Un, yumurta, rendelenmiş sarmısak ve tuzu karıştırıp hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Ilık suda bulyonları eritin ve suyu kaynatın. Pazıyı katın. Kaynamakta olan pazılı suya, hamuru delikli bir süzgeçten bastırarak geçirin ve 10 dakika pişirin. Çorbaya kremayı yavaş yavaş ilave edin. Bir tavada tereyağını kızartın. Ateşten alırken kırmızıbiberi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Çikolatalı kurabiye 8 kişilik * 125 gr. tereyağı (ufalanmış) * 1 tatlı kaşığı vanilya * 1,5 su bardağı şeker * 1 adet yumurta * 1,5 su bardağı un (elenmiş) * 4 çorba kaşığı kekun * 1 tatlı kaşığı kabartma tozu * 1 çorba kaşığı kakao * 100 gr. ceviz * 1 çay bardağı kuru üzüm * 60 gr. bitter damla çikolata * 60 gr. bitter çikolata Orta boy bir kapta tereyağı, vanilya, şeker ve yumurtayı mikserle özleşene kadar çırpın. Un, kekun, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek karışıma katın. Daha sonra ceviz, kuru üzüm, damla çikolata ve eritilmiş çikolatayı katıp, iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla yaklaşık 2'şer cm. çapında yuvarlaklar şeklinde dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında sertleşinceye kadar, yaklaşık 12 dakika pişirip, tepside soğumaya bırakın.
|