Hamsi soslu salata
Hamsi, sarmısak, hardal ve sirkeyi robottan geçirin. Robot çalışmaya devam ederken kaşık kaşık zeytinyağını ilave edin. Fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, harmanlayın. Domatesleri büyüklüklerine göre 4'e veya 8'e kesip, tabağa yerleştirin, üzerlerine soğanları serpip, hazırladığınız sosu gezdirin. Maydanoz ve fesleğen ile süsleyerek servis yapın.
4 kişilik
* 6 adet hamsi (fileto çıkarılmış, yağda bekletilmiş)
* 1 diş sarmısak
* 1/2 tatlı kaşığı dijon hardalı
* 2 çorba kaşığı elma sirkesi
* 1 su bardağı sızma zeytinyağı
* 6 sap fesleğen
* 750 gr. domates (olgun)
* 1 adet küçük boy kırmızı soğan (ince piyaz doğranmış)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 5 sap maydanoz (ince kıyılmış)
|