|
|
Lezzet Güneşi
Tarhunlu piliç Isıtılmış yağa soğan ve sarmısakları ilave edin, karıştırarak soğanlar hafif sararıncaya kadar soteleyin. Salça ve domatesleri ekleyip, iyice karıştırın, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısıp, 4-5 dakika pişirin. Makarnayı pişirip süzün, krema ve limon kabuğunu ilave edip harmanlayın ve kısık ateşte 3-4 dakika ısıtın. Una, karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin, yumurta, tarhun, tuz, karabiber ve toz kırmızıbiberi katıp, iyice karıştırın. Yaprak kestiğiniz etleri hazırladığınız bulamaca batırın, süzdürün ve kızgın yağda kızartın. Limonlu erişte makarnayı tabaklara bölüştürün, yanlarına etleri paylaştırın ve üzerine domates sosunu gezdirerek servis yapın.
4 kişilik
* 1 paket piliç light göğüs
* 80 gr. tereyağı
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 6 adet sarmısak
* 1 tatlı kaşığı salça
* 400 gr. domates (kabuğu soyulmuş, küçük küp doğranmış)
* 1/2 paket erişte makarna veya ev eriştesi
* 1 su bardağı krema
* 1/2 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
* 6 çorba kaşığı un
* 1,5 su bardağı süt
* 2 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı tarhun (ince kıyılmış)
* Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
* Sıvıyağ (kızartmak için)
|