|
|
Lezzet Güneşi
Otlu piliç rulo Etlerin bir kenarının kesilmemesine dikkat ederek, keskin bir bıçakla ortalarından yatay olarak uzunlamasına ikiye kesip, yaprak şeklinde açın. İki streç arasında 1 cm. kalınlığında oluncaya kadar hafifçe dövün. Ispanakları kaynar suya batırıp 3-4 dakika bekletin, delikli kepçe ile çıkarıp, iyice süzün ve ince kıyın. Isıtılmış yağa soğan ve sarmısakları katın, karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Haşlayıp ince kıydığınız ıspanakları ilave edin, karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha soteleyin. Muskat, tuz ve karabiber serpip harmanlayın ve ılınıncaya kadar dinlendirin. Ispanaklı malzemenin dörtte birini etin geniş kısmına ve kenarlardan 1,5 cm. boşluk bırakacak şekilde yayın, etin kenarlarında kalan boş kısmı harcın üzerine kapatıp, uca doğru rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloları sırasıyla un, yumurta ve ekmek kırıntısına bulayıp, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Ruloları orta dereceli kızgın yağda üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin, delikli kepçe ile havlu kağıt üzerine alın, fazla yağlarını süzüp, pilavla beraber servis yapın.
4 kişilik
* 4 adet piliç light göğüs
* 250 gr. ıspanak (veya pazı)
* 60 gr. tereyağı
* 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
* 4 diş sarmısak (ince kıyılmış)
* 1 tutam muskat
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 50 gr. un
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 1 su bardağı ekmek kırıntısı (bayat ekmek veya galeta unu)
* Sıvıyağ (kızartmak için)
|