kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Tahinli köfte
6 kişilik
*
500 gr. bulgur (köftelik)
* 2 su bardağı su (kaynar)
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet soğan (ince kıyılmış)
* 1 çorba kaşığı kırmızı mercimek
* 1 su bardağı tahin
* Tuz (arzu edilen miktarda)
Bulguru unlu suyu gidinceye kadar yıkayıp süzün, üzerine 1,5 su bardağı suyu gezdirin ve bulgur suyunu çekinceye kadar dinlendirin. Isıtılmış yağda soğanları karıştırarak yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Kırmızı mercimeği unlu suyu gidinceye kadar yıkayın, kalan suyu ilave edip, mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Bulgur, soğan ve mercimeği iyice karıştırıp, soğuyuncaya kadar dinlendirin. Soğuyan karışıma tahin ve tuz ilave edip, iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlak köfteler hazırlayın ve arzu ettiğiniz şeklide süsleyerek servis yapın.

Portakallı irmik helvası
5 kişilik
*
250 ml. süt
* 2,5 su bardağı su
* 250 gr. tozşeker
* 100 gr. tereyağı
* 50 gr. çamfıstığı
* 250 gr. irmik
* 1 adet büyük boy portakal (kabuğunun yarısı rendelenmiş, diğer yarısı jülyen kesilmiş)
Süt, tozşekerin üçte biri ve suyu iyice karıştırın, hızlı ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırarak ısıtıp, ateşi kısın ve 4-5 dakika kaynatın. Isıtılmış tereyağına çamfıstıklarını ilave edin, karıştırarak çamfıstıkları sararıncaya kadar soteleyin. İrmik ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin, kısık ateşte karıştırmaya devam ederek irmiğin rengi hafif kahverengi oluncaya kadar yaklaşık 10 dakika soteleyin. Karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş hazırladığınız şurubu katın, kapağını kapatın, kısık ateşte irmik şerbeti çekinceye kadar dinlendirin. Ateşten alın, kalan şekerin yarısını ilave edip harmanlayın, en az 5 dakika dinlendirip, kalan şekeri katıp, karıştırın. Portakal kabuklarıyla süsleyip, ılık servis yapın.

Fasulye kavurması
4 kişilik
*
500 gr. barbunya fasulyesi
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 3 adet soğan (piyaz doğranmış)
* 6-7 diş sarmısak (küçük küp doğranmış)
* Tuz (arzu edilen miktarda)
Fasulyelerin üzerine çıkıncaya kadar su koyun, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıttıktan sonra ateşi kısın ve 15 dakika daha pişirip, süzün. Isıtılmış yağda soğanları karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Sarmısakları ilave edin, karıştırmaya devam ederek 1 dakika daha soteleyin. Fasulyeleri ekleyin, karıştırmaya devam ederek fasulyeler hafif ezilinceye kadar pişirin. Tuz serpip, servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 27-03-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 26-03-2006
 Lezzet Güneşi   / 25-03-2006
 Lezzet Güneşi   / 24-03-2006
 Lezzet Güneşi   / 23-03-2006
 Lezzet Güneşi   / 22-03-2006
 Limonlu spagetti   / 21-03-2006
 Gülümcük   / 20-03-2006
 Bonfile sarma   / 18-03-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 17-03-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
En sevdiğim yalanlarım
Yakamoz Yayınları'ndan 'Yalan...
HAKAN & UTKU
Cimbom'a başkan Bursa'dan
Galatasaray'da başkanlık için...
SEDA KAYA GÜLER
Sadece dantel
Dilek Hanif defilesinden çıktığımda...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Tahinli...
Delikanlılara tatilde meme estetiği !
Delikanlılara tatilde meme estetiği !
Erkekler, özellikle ergenlik döneminde büyüyen memeleriyle ilgili...
Bu yarışmada asıl üçümüz üçümüz yarışacağız
Bu yarışmada asıl üçümüz üçümüz yarışacağız
atv'nin yeni yarışması 'Star Avı'nın ilk elemeleri tamamlandı. Jüri...
Bu dersleri kendim için alıyorum puan toplamak için değil'
Bu dersleri kendim için alıyorum puan toplamak için değil'
Sevgilisi Osman Güney'in ailesinin gözüne girebilmek için binicilik,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.