|
|
|
|
Yıllık ekonomik kayıp 2.7 milyar YTL
* Hastalıkların neden olduğu yıllık ekonomik kayıp, 2,7 milyar YTL. Bu da süt ve et üretiminin yüzde 25'in eşit.
* 2006'da bütçeden 700 milyon YTL istendi, 550 tahsis edildi.
* Kayıtdışı üretim çok yüksek. 10,8 milyon tonluk süt üretiminin 3 milyon tonu kayıtlı.
* Toplam 850 bin ton olan et üretiminin de sadece yarısı (447 bin tonu) kayıtlı.
* Kaba yemin sadece yüzde 56'sı üretilebiliyor. AB'de dekarda 560 kilo olan ot verimi Türkiye'de 80 kilo.
* Sorunlara karşın 2005 bütçesinde hayvancılığa 622 milyon YTL tahsise karşın 480 milyon YTL ödendi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | IMKB | | | E: 44.531 D:% 0,46 | | | DOLAR | | | S: 1,345 D:% 0,186 | | | EURO | | | S: 1,612 D:% 0,093 | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|