İşin erbabı iç kısımlarını sosun içinde bırakıyor
Belçika usulü midye salması fondü, kiremitte bonfile, krep süzet gibi ritüeli olan yemeklerden. Başka yemeklerin parmaklar kullanılarak yenmesi kibar çevrelerde ayıp karşılandığı halde, midye yerken insan birkaç bin yıl önceki atalarının yolunu izliyor. Kimse de onu ayıplamıyor. Midyelerin kabuklarını açma, içini çıkarma sırasında üst baş kirlenmesin diye Belçika'da genellikle müşterilerin boynuna bir önlük takılır. Belgo'da, şıklığı bozacağı endişesiyle olsa gerek, bu düşünülmemiş. Erbabı midyeleri parmaklarını kullanarak ayıklayıp, iç kısımlarını sosun içinde bırakıyor, kabukları kapağın içinde topluyor. Sonra kabuklarından tümüyle arınmış midyeleri sosuyla birlikte tencerenin içinden kaşıklıyor. İsteyen bir midye kabuğunu kaşık olarak kullanıyor. Bununla diğer midyelerin içindeki eti kabuklarından ayırıp ağzına atıyor, tencerenin dibindeki sostan zaman zaman bir iki kaşık yudumluyor.
|