Lezzet Güneşi
Yaz türlüsü
Zeytinyağı ve tereyağını ısıtın, soğanı ilave edip, karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Sosis, patates, mantar ve taze fasulyeyi ekleyin ve karıştırarak 4-5 dakika daha soteleyin. Biberleri ve kabakları katın, karıştırmaya devam ederek 3-4 dakika daha pişirin. Domates, tuz ve karabiberi ekleyin, bir kez harmanlayın. Üzerine su gezdirin ve kısık ateşte 15 dakika pişirip, sıcak servis yapın.
4 kişilik
* 1 paket hindi sosis (iri doğranmış)
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet kuru soğan (iri doğranmış)
* 1 adet patates (halka doğranmış)
* 8 adet mantar
* 200 gr. taze fasulye (her biri 3'e kesilmiş)
* 1 adet etli kırmızı biber
* 1 adet kabak (kuşbaşı doğranmış)
* 1 adet domates (kabukları soyulmuş, kuşbaşı doğranmış)
* 1,5 su bardağı su (kaynar)
* Tuz ve karabiber (arzu edilen miktarda)
Kara kedi
Margarin, çikolata, tozşeker, su, likör ve nescafeyi orta boy derin bir tencereye koyun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık ateşte çikolata ve margarin eriyinceye kadar ısıtın. Karışımı büyük bir kaba alın, soğuyuncaya kadar yaklaşık 15 dakika dinlendirin. 25 gr. kakao, un ve kekunu katıp, iyice karıştırın. Yumurtaları ilave edip, tel çırpıcı ile iyice çırpın ve yağlanmış 20 cm. çapında kelepçeli bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 90 dakika pişirin. Keki kalıbında 30 dakika dinlendirin ve ters çevirerek çıkarın. Üzerine kalan kakaoyu serpin, dilimleyerek servis yapın.
16 dilim
* 250 gr. margarin
* 150 gr. bitter çikolata
* 2,5 su bardağı tozşeker
* 1,5 su bardağı su (sıcak)
* 1 kahve fincanı kahve likörü
* 1 çorba kaşığı nescafe
* 30 gr. kakao
* 2,5 su bardağı un
* 1 çay bardağı kekun
* 2 yumurta (hafif çırpılmış)
Hindili kayık pide
Yufkayı düz bir zemine yayın. Zeytinyağı ve sütü çırpıp, yufkanın üzerine gezdirin ve çorba kaşığının tersi ile yufkanın her tarafına sürün. İkinci yufkayı yağlı yufkanın üzerine yerleştirin. Keskin bir bıçakla 7x10 cm. uzunluğunda şeritler halinde kesin. Kısa kenarlarının uçlarını kayık şeklinde birleştirip, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Hindi eti, maydanoz, taze soğan, yeşil sivribiber ve zeytini harmanlayıp, kayık yufkaların ortalarına paylaştırın. Yumurta sarısı ve yağı çırpın, fırça ile yufkaların kenarlarına sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yufkaların kenarları kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
25 adet
* 2 adet yufka
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 4 çorba kaşığı süt
* 250 gr. Hindi kuşbaşı
* 1/2 demet maydanoz
* 3 adet taze soğan
* 3 adet yeşil sivribiber (ince halka doğranmış)
* 20 adet siyah zeytin n 1 adet yumurtanın sarısı n 1 çorba kaşığı zeytinyağı
|