|
Çayır böreği
|
|
Zeytinyağını ısıtıp, pırasaları yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4 dakika sık sık karıştırarak pişirin. Ispanağı ilave edip, harmanlayın. Karışımı bir tülbente alıp, suyunu sıkın. Sıktığınız sudan 2 çorba kaşığı ayırın. Sebze karışımına ayırdığınız sebze suyunu, maydanoz, dereotu, peynir, yumurta, tuz ve karabiber ilave edip, iyice karıştırın. Yufkalardan bir tanesini düz bir yüzeye yayın. Fırçayla tereyağını sürüp, üzerine ikinci yufkayı yerleştirin. Uzunlamasına, 6 şerit elde edecek şekilde kesin. Şeritlerin bir ucuna sebzeli karışımdan koyup, muska şeklinde katlayın. Aynı işlemi diğer yufkalara da yapın. Hazırladığınız sebzeli muskaların üzerlerine fırça ile tereyağı sürüp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri altın rengi olana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ilık olarak ya da oda sıcaklığında servis yapın.
18 adet * 6 adet yufka
* 1/3 su bardağı zeytinyağı
* 6 adet pırasa (sadece beyaz ve açık yeşil kısımları ince doğranmış)
* 1,5 kg. ıspanak (sapları ayrılıp, ince kıyılmış)
* 1 demet maydanoz (yaprakları kalın doğranmış)
* 1 demet dereotu (kalın doğranmış)
* 350 gr. taze keçi peyniri (oda sıcaklığında, kırıklanmış)
* 2 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* Tuz, karabiber
* 2 su bardağı tereyağı (eritilmiş, sıcak)
|