Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Pırasalı krep 6 kişilik * 2 adet yumurta (çırpılmış) * 2 çorba kaşığı un * 2 çorba kaşığı süt * 3 çorba kaşığı sıvıyağ * Tuz
İçi: * 2 adet pırasa (ince kıyılmış) * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 1/2 adet kırmızı soğan (ince kıyılmış) * 1/2 su bardağı mısır (konserve) * 1 tatlı kaşığı kekik * 1 çay kaşığı kişniş * 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş) * 2 çorba kaşığı krema * Tuz, karabiber Yumurta, un ve sütü iyice çırpıp, pürüzsüz krep hamuru hazırlayın. 20 cm. çapında teflon tavayı 1 tatlı kaşığı yağ ile yağlayın. Krep hamurundan 1 kahve fincanı döküp tavaya yayın ve yaklaşık 1 dakika pişirin. Ters çevirip, diğer tarafını da pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın. Isıtılmış yağda soğanları sararıncaya kadar soteleyin, pırasayı ilave edip, pırasalar yumuşayıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Soğanlı pırasaya mısır, kekik, kişniş ve kaşar peynirinin yarısını katıp, harmanlayın. Hazırladığınız malzemeyi kreplere paylaştırın, arzu ettiğiniz şekilde katlayıp, fırın kabına dizin. Üzerlerine kalan peyniri serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Kremayı tavada eritin. Kreplerin üzerine gezdirip, sıcak servis yapın.
Domatesli kurabiye 6 kişilik * 4 yaprak milföy hamuru * 6 çorba kaşığı lor peyniri * 6 çorba kaşığı domates salçası * 1 su bardağı eski kaşar peyniri (rendelenmiş) Hafif unlu bir yüzeyde iki adet milföy hamurunu üst üste koyup, 15x25 cm. ebadında olacak şekilde merdane ile inceltin. Üzerine lor peynirinin yarısını serpip, salçanın yarısını sürün ve kaşar peynirinin de yarısını serpin. İki uzun kenarı ortada birleşecek şekilde sıkıca rulo yapıp, streçe sarın. Buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Aynı işlemi kalan malzemelere uygulayın. Hamurları buzdolabından çıkartıp, enine dilimleyin ve yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 8-9 dakika pişirip çevirin ve 5-6 dakika daha pişirin.
Hurmalı gözleme 6 kişilik * 2 su bardağı kekun * 3/4 su bardağı un * 1/2 tatlı kaşığı kakule (dövülmüş) * 1/2 çay kaşığı tarçın * 1/2 çay kaşığı zencefil * 1 çorba kaşığı esmer şeker * 1 adet yumurta * 3 su bardağı süt * 6 tatlı kaşığı sıvıyağ Hurmalı şurup: * 4 su bardağı tozşeker * 2,5 su bardağı su * 1 adet yeşil limonun kabuğu (rendelenmiş) * 3 adet kakule * 1 adet çubuk tarçın * 10 adet hurma Bir kaba unları eleyip, kakule, tarçın, zencefil ve şekeri ekleyin. Yumurta ve sütü çırpıp, una yavaş yavaş karıştırarak koyu bir hamur hazırlayın. Üzerini kapatıp, buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Yaklaşık 10 cm. çapındaki bir teflon tavayı 1 tatlı kaşığı yağ ile yağlayıp, hazırladığınız hamurdan 1 kahve fincanı döküp tavaya yayın ve yaklaşık 2 dakika pişirin. Ters çevirip, diğer tarafını da pişirin. Kalan hamura da aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız gözlemelerin üzerine hurma şurubu dökün, hurma taneleri ve pudraşekeri ile süsleyerek servis yapın. Hurma şurubu: Şeker ve suyu orta ateşte, şeker eriyene kadar iyice karıştırarak kaynatın. Limon kabuğu, kakule, tarçın ve hurmaları ilave edip, karışım hafif koyulaşana kadar karıştırmadan, üzeri kapalı olarak yaklaşık 3 dakika pişirin. Çubuk tarçını karışımın içinden alın.
|