|
|
Modern yaşamdaki zararlı etkilere son!
Şehir hayatının olumsuz etkilerini üzerinizden atıp, stresle birlikte yaşamayı öğrenmelisiniz. Örneğin; sık sık banyo yapın ve rahatlatıcı masajlar yaptırın. Kimyasal gıda ve spreyler yerine doğal ürünler kullanın. Egzersiz yapmayı ve bol bol su içmeyi de unutmayın
Refresh Kliniği Konsept Danışmanı ve İsviçre'deki ünlü Clinique La Praire'nin danışmanı olan Dr. Roland Ney, yenilenme formüllerini anlattı:
* Strese karşı vücudun en zayıf noktası neresidir, stres önce nereden vuruyor? Stres; dalgınlık, unutkanlık, isteksizlik, çöküntü, huzursuzluk, konsantrasyon güçlükleri, performans düşüklüğü, sinirlilik, tahammülsüzlük, uyku bozuklukları, kilo değişiklikleri, sık sık çatışma yaratma eğilimi ve sık hastalanma yapıyor. Ayrıca stresle birlikte kas ve iskelet sistemi hastalıkları, sindirim sistemi hastalıkları, baş dönmesi, baş ağrısı, iştah ve kilo değişiklikleri, kronik yorgunluk, cilt hastalıkları, bağışıklık sisteminde işlev bozuklukları, depresyon, hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları, cinsel işlev bozuklukları ve metabolizma hastalıkları da görülebiliyor.
* Sıkıntı ve stres aynı şey mi? Halk arasında huzursuzluk ya da sıkıntı hissi olarak adlandırılan anksiyete; endişe, kaygı ve heyecan gibi belirtilerle ifade edilir. Bunlara çarpıntı, titreme, terleme, nefes darlığı ve kas gerginliği gibi bedensel belirtiler de eşlik edebilir. Bu tür kişilerde sürekli bir kaygı, endişe ve huzursuzluk hali söz konusudur. Kişi sanki kötü bir şey olacakmış ya da kötü bir haber alacakmış gibi hissedebilir.
* Nasıl tedavi edilir? Uygun tedavi yöntemlerinin her kişinin durumuna göre düzenlenmesi ile yüksek oranda olumlu sonuçlar alınır. Durumun doğru şekilde değerlendirilmesine önem verilmelidir. Örneğin tiroit hormonlarının fazlalığı gibi olası bir organik nedenin gözden kaçırılmamasına özen gösterilmelidir. Tedaviye doktor kontrolünde başlanmalı, sürdürülmeli ve sonlandırılmalıdır. Bu noktalar tedavinin tam anlamıyla etkili olması ve sonuçların kalıcılığı açısından önemlidir.
* Tedavinin amacı nedir? Amaç; yaşamı kısıtlayan endişe, korku ve takıntıların ortadan kalkmasıdır. Uyku ve enerji durumu gibi yaşam kalitesinin önemli fonksiyonları normale döner. Böylece kişiyi olumsuz etkileyen yakınmalar da geçer.
|