Lezzet Güneşi
Patates püreli balık Balık ve sütü bir tavaya koyup, kısık ateşte kaynatarak yaklaşık 5 dakika pişirin. Delikli kaşık ile balığı alıp, sütü ayırın. Balığın derisini sıyırıp, iri parçalar halinde doğrayın ve bir fırın kabına karides ve bezelyeler ile birlikte yerleştirin. Patatesleri haşlayıp, ezin. Yumurtaları katıp, püre haline getirin. Tereyağı, krema ve sarımsağı bir tavada krema hafif koyulaşıncaya kadar ısıtın, tuz ve karabiber ilave edip, balığın üzerine gezdirin. Patates püresini balığın üzerine yayın, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, patateslerin üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
4 kişilik * 500 gr. mezgit balığı (fileto yapılmış) * 2,5 su bardağı süt * 100 gr. karides (pişirilip, ayıklanmış) * 1 su bardağı bezelye (haşlanmış) * 500 gr. patates (soyulmuş, küp doğranmış) * 2 adet yumurta * 4 çorba kaşığı tereyağı * 4 çorba kaşığı krema * Tuz, karabiber
Köfteli türlü Soğanları tencerenin dibine yayıp, üzerine sırasıyla fasulye, kabak, havuç ve defne yaprağını koyun, yağı gezdirin. Tuz serpip, kısık ateşte kapalı olarak yaklaşık 20 dakika pişirin. Köfteleri teflon tavada ısıtın. Sığ bir kaba sebzeleri ters çevirip, üzerine köfteleri yerleştirin ve sıcak servis yapın.
3 kişilik * 1 paket sebzeli tavuk köfte * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 250 gr. taze fasulye (3'e bölünmüş) * 1 adet soğan (halka doğranmış) * 1 adet kabak (halka doğranmış) * 2 adet havuç (3 cm. uzunluğunda dilimlenmiş) * 1 adet defne yaprağı * Tuz, karabiber
Yumurtalı acılı piliç burger Burgerlerin ortasına bir yumurta alacak kadar (çay bardağı veya keskin bir bıçak ile) boşluk açıp, birer yüzlerini teflon tavada çok az yağ ile kızartın. Kalan yağ ile ayrı bir teflon tavayı yağlayın ve burgerleri kızarmış yüzü üste gelecek şekilde sıralayın. Domates dilimlerini burgerlerin boşluğuna yerleştirip, üzerlerine ikinci burgerleri koyun ve boşluklara yumurtaları kırın. Üzerlerine kırmızıbiber serpip, kapak ile kapayın, 2 dakika sonra ateşten alın. Her birine 1'er çorba kaşığı nane serpin. Kapağı kapalı olarak 1 dakika dinlendirip, servis yapın.
6 kişilik * 2 adet acılı tavuk burger * 6 adet yumurta * 6 çorba kaşığı taze nane (ince kıyılmış) * 6 çay kaşığı pul kırmızıbiber * 6 küçük dilim domates * 3 çorba kaşığı zeytinyağı
|