|
 |
 |
 |
  |
|
Havadan 5.5 trilyon kazanacak
Pınar Görücüoğlu, 1997'de İzmir Bornova'daki 154 dönümlük arazinin kullanımını 49 yıllığına bedavaya aldı. Ancak Görücüoğlu ile ortakları arasında problem çıkınca araziye yatırım yapılamadı. Bornova Belediyesi 9 yıl önce hibe edilen arazi için genç kadına 5.5 milyon YTL önerdi.
Böyle rant görülmedi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin özel bir şirkete 49 yıllığına bedava verdiği arazi, aynı şirket tarafından üzerinde yatırım yapılmadan Bornova Belediyesi'ne 5.5 milyon YTL'ye satılıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1997 yılında dönemin Belediye Başkanı Burhan Özfatura'nın isteğiyle Bornova'da bir Aquafan Eğlence Merkezi yapılması için çalışmalara başladı. İZFAŞ'ın bir özel şirketle ortak olarak hayata getirilmesi planlanan bu projenin gerçekleştirilmesi için Bornova Osmangazi yolu üzerindeki 154 dönümlük arazi seçildi. Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ndeki arazi önce İZFAŞ'ın üzerine geçirildi. Bunun ardından Aquafan projesini yaşama geçirmek için özel ortak arayışına girildi. Aranan ortak çok geçmeden bulundu. Arsa, Burhan Özfatura'nın da onayıyla Ayhan Nakliyat'ın sahibi Orhan Görücüoğlu'nun kızı Pınar Görücüoğlu'nun sözleşme imzalanmadan iki gün önce kurduğu PG isimli şirketine 49 yıllığına bedelsiz kiralandı. İZFAŞ, işi ihale açmadan PG İnşaat Pazarlama Şirketi'ne verdi. İZFAŞ ve PG ortaklığından İZPAŞ isimli yeni bir şirket kuruldu. Aquafan'ı işletecek ortaklıkta İZFAŞ'a yüzde 10, işadamı Orhan Görücüoğlu'nun kızı Pınar Görücüoğlu'na ise yüzde 85 hisse verildi. İZPAŞ kurulduktan sonra, 9 yıl boyunca sadece "bir kez" büyükşehirle yapılan sözleşmeyi onaylamak için Yönetim Kurulu toplantısı yaptı.
SAHİBİ DE ALICISI DA DEVLET Nisan 1998'de bitirilmesi gereken merkez, bir türlü bitirilemedi. Ancak, sözleşmede yer almadığı için şirkete gecikmeden ötürü ceza da uygulanamadı. Pınar Görücüoğlu, kendi hakkının bir bölümünü elinde tutarken, bir bölümünü de 7 ayrı alt şirkete sattı. Aradan geçen 9 yılın ardından bu kez Bornova Belediyesi, Aquafan projesini hayata geçirmek istedi. 154 dönümlük arazinin 49 yıllık kullanım hakkını elinde bulunduran şirketlere geriye kalan 40 yıl için 5.5 milyon YTL para ödenmesi kararlaştırıldı. Kısacası, 1997'de beş kuruş para ödemeden 154 dönümlük bir arazinin 49 yıllık sahibi olan Pınar Görücüoğlu'na şans 9 yıl sonra bir kez daha güldü. Sıfır YTL'ye aldığı araziyi 5.5 milyon YTL'ye satacak. Arazinin sahibi de, ortağı da, alıcısı da devlet. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Yıllarca burası böyle kalabilir. Ben projeyi destekliyorum" diye konuştu.
Devrim İNCE - İZMİR / MERKEZ
|
|
|
|
 Hüseyin ATEŞ 18.03.2006 08:40:57 yorum yok
 Hüseyin ATEŞ 16.03.2006 05:45:34 Ye vatandaş ye.Haram değil devlet malı.Haram olsaydı 9 yıl sonra ilgili şahsın başın bir bela gelirdi.Oysa ektiği bir tek ağacın
Devletin humuslu toprağında verdiği meyvaya bak.Bizim ağaçlarımızı bu kadar bakıma rağmen 9 yıl yaşatamıyoruz.Tarih okuyunca insan devletlerin nasıl yıkıldığının evrelerini pek göremiyor galiba.Kuruluş,yükselme,
duraklama,gerileme,yıkılma.Osmanlı yı böyle öğrenmiştik.Türkiye Cumhuriyeti hangi evreyi yaşıyor Allah aşkına.İlk iki evre olmadığını biliyorum sadece.
|
|
 |
|
 |
|