Kilo verme çılgınlığının yaşandığı günümüzde uzmanlar alışılmışın dışında yepyeni bir diyeti tanıttı. Oxford Üniversitesi ve İngiliz Kanser Araştırmaları Merkezi, 5 yıl boyunca 22 bin kişi üzerinde yaptıkları araştırmanın sonuçlarına göre -yaygın görüşün aksine- yüksek oranda karbonhidrat ve düşük oranda proteinle beslenen kişilerin daha çabuk kilo verdiğini ve daha zayıf kaldığını açıkladı. Uluslararası Obezite Dergisi'nde de yayımlanan sonuçlar, daha az hayvansal gıda ile beslenen kişilerin daha yavaş kilo aldığını gösteriyor. Bilim adamları, kilonun kontrol altında tutulabilmesi için etin daha az yer aldığı bir diyet tercih etmenin faydalı olacağını söylüyor. Egzersiz yapmanın da kilo kontrolünde oldukça önemli bir faktör olduğunu vurgulayan bilimadamları, daha hareketli olan kişilerin az egzersiz yapanlara göre daha az kilo aldıklarını tespit ettiklerini açıkladı. Beslenme alışkanlığı ve kanser arasındaki ilişkinin de incelendiği araştırmada diyabetik hastaların bağırsak kanserine yakalanma olasılığının üç kat fazla olduğu tespit edildi. Bununla birlikte kansere yakalanma riski açısından beslenme alışkanlığının etkisi sigaradan sonra geliyor.