kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bulaşık için 60 saniye yeterli
Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor
Geleneksel şeflerimiz artık teknolojiye alıştı
Evlerde de buharlı fırın kullanılacak
Bulaşık için 60 saniye yeterli

Bulaşık için 60 saniye yeterli


* Bulaşık makinelerinden de şikayetçiyim. Profesyonel mutfaklardaki bulaşık makineleri iki dakikada bilmem kaç tabağı yıkıyor bizim evdeki bir saat langır lungur çalışıyor. Biz ev tüketicileri de profesyonel mutfakların teknolojilerini hak ediyoruz.

* Profesyonel makine normalde 45 saniye yıkama suyuyla 16 saniye de durulama suyuyla temas ediyor. Makineniz iyi, suyunuz yeterince ısınmışsa pırıl pırıl bulaşıklar çıkartabiliyorsunuz. Çok kirliyse 120 saniyeye çıkartırsınız ama 150 saniyeye gerek yok.

* 120 saniye şaka gibi geliyor insana.

* Ama normali 60 saniyedir. Suyun sıcaklığı 82-85 dereceye çıktığı için de mikropları öldürmüş olursunuz. Bulaşığın mikrobiyolojik güvenliği de sağlanmış olur.

* Şimdi burada birkaç yüz kişi yemek yiyor. Aşağıda gördüğümüz mutfak sanki hiç çalışılmıyor gibiydi. Eskiden ortadaki kuzinada kazanlar kaynıyor, buharlar mutfağı kaplamış olurdu. Yemek kokuları içinde bir ortam bulurduk. Bizse hiç koku yapmadan fırınlarda pişen yemekler gördük. O büyük fırınlar aynı anda kaç porsiyonluk yemek pişirebilir?

* Bir fırın rahatlıkla 300 porsiyon yemek çıkartabilir.

* Evdeki irice bir derin donduruculu buzdolabı boyutlarında bir alet, 300 kişiye aynı anda yemek çıkartıyor.

* Rahatlıkla... Mesela o fırının 120 ya da 90 tabaklık tabak arabaları da var. Toplu halde fırında yemek tekrar canlandırılıp servis ediliyor. Doldurma boşaltma, canlandırma dahil her şey sadece yedi dakika sürüyor. Yedi dakikada bir, 100 120 kişiye servis yapabilecek durumdasınız. Şeflere çok büyük kolaylık getirilmiş. Tabaklar eskiden tezgahların üstünde beklerdi.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Şarap dolabında ayran satılmaz
 Bursa'nın iskenderine hamsili yorum
 Kuru gıda sektörünün yüzde 80'i kayıt dışı
 Pub'da içilen bira eve de girmeli
 Sofranıza renk gelsin rakı sohbetiniz renklensin
 Günde 7 milyon kişi dışarda yiyor
 Rakının mezesi sohbettir
 Zeytinyağı bu topraklara doğanın bir armağanı
 Çayın önce uzmanı sonra tutkunu oldu
 En leziz rakı mezeleri
 60 yıldır iyi etin peşinde
 Nerede o eski yılbaşı baloları
 Rakının suyla beraberliği evlilik gibidir
 Meyhane kültürünü yaşatıyorlar
 Menü lokantanın aynasıdır
 Rakının yanına giden en güzel mezeler
 Peynir, zeytin ekmek kaşifi
 Eleştirmenlik deneyim ister
 Garsonluğun geleceği karanlık
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
En 'pahalı' şov 22 Mart'ta başlıyor
En 'pahalı' şov 22 Mart'ta başlıyor
Türk firmaları mücevher tasarımında iddialı. Bu yıl 22'ncisi...
Polisin stresi şapkadan
Polisin stresi şapkadan
Erkek modasının ünlü ismi Faruk Saraç bu yıl polisler için çalışacak.
Köpek giren eve melek girer mi?
Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği ve Çukurova Üniversitesi...
Türkler'in seks ve şefkat hayatını filme çekiyoruz
Güzel başlık değil mi? Ancak sakın heyecanlanmayın. Ezel Akay ve...
Amerika'dan sahici insan hikayeleri
Fırtınalı Hayatlar, küçük ayrıntılarla sahici bir filmin nasıl...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.