kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Geleneksel şeflerimiz artık teknolojiye alıştı
Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor
Geleneksel şeflerimiz artık teknolojiye alıştı
Evlerde de buharlı fırın kullanılacak
Bulaşık için 60 saniye yeterli

Geleneksel şeflerimiz artık teknolojiye alıştı


* Modern mutfak cihazlarının aşçılara yol gösteren el kitapları Batı mutfaklarına göre hazırlanmış oluyor. Bizim aşçılarımız Türk yemeklerinin bu cihazlarla pişirilemeyeceğini öne sürüp uzun süre bunların mutfaklarına girmesini engellediler.

* Geleneksel şeflerimiz, önce bu teknolojinin bizim mutfağımıza uygun olmadığını düşündüler. Ancak çok kısa sürede ayak uydurdular, sonuçlar da öyle olmadığını gösterdi. Örneğin doğru cihazlar kullanırsanız daha iyi zeytinyağlılar yapılabildiğini görürsünüz. Aşçılık sektörü bu değişimi yaşıyor. Kepçe ve kazan döneminin hızla kalktığını söyleyebilirim.

* Fırınların yanında bir başka dolap gördük, hızlı soğutucu bir dolap.

* Bu cihazlarla ister pişirir pişirmez yemeğinizi şoklayarak çok hızlı dondurabilir, sekiz ay kadar bekletebilirsiniz, isterseniz sadece hızlı soğutarak beş altı gün sonra servis edilmek üzere saklayabilirsiniz.

* Lezzetinde herhangi bir kayıp olmuyor, tazeliğini muhafaza ediyor.

* Mikroplar yaklaşık doksan dakikada bir, geometrik olarak çoğalır. Siz onlara çoğalma fırsatını vermeden, hareket edemeyecekleri bir soğukluğa, üç dört derecelere indirerek hemen buzdolabına alıyorsunuz.

* Bu marifetli fırınlar ızgara da yapıyor, değil mi? Ev fırınları o sıcaklığa çıkmıyor; 300 derecenin üzerine çıkması lazım.

* Ev tipi fırınların bir sakıncası daha var. Hafta sonu balık pişirmek istediğim zaman fırının kapağını açtığımda, yeniden kendini toparlaması, istenen sıcaklık derecesine ulaşması çok uzun süre alıyor. 250 veya 220 derecelik fırın hemen 140-150 dereceye düşüyor; balık da o sırada kendini bırakıyor.
DİĞER GURME HABERLERİ
 Şarap dolabında ayran satılmaz
 Bursa'nın iskenderine hamsili yorum
 Kuru gıda sektörünün yüzde 80'i kayıt dışı
 Pub'da içilen bira eve de girmeli
 Sofranıza renk gelsin rakı sohbetiniz renklensin
 Günde 7 milyon kişi dışarda yiyor
 Rakının mezesi sohbettir
 Zeytinyağı bu topraklara doğanın bir armağanı
 Çayın önce uzmanı sonra tutkunu oldu
 En leziz rakı mezeleri
 60 yıldır iyi etin peşinde
 Nerede o eski yılbaşı baloları
 Rakının suyla beraberliği evlilik gibidir
 Meyhane kültürünü yaşatıyorlar
 Menü lokantanın aynasıdır
 Rakının yanına giden en güzel mezeler
 Peynir, zeytin ekmek kaşifi
 Eleştirmenlik deneyim ister
 Garsonluğun geleceği karanlık
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
En 'pahalı' şov 22 Mart'ta başlıyor
En 'pahalı' şov 22 Mart'ta başlıyor
Türk firmaları mücevher tasarımında iddialı. Bu yıl 22'ncisi...
Polisin stresi şapkadan
Polisin stresi şapkadan
Erkek modasının ünlü ismi Faruk Saraç bu yıl polisler için çalışacak.
Köpek giren eve melek girer mi?
Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği ve Çukurova Üniversitesi...
Türkler'in seks ve şefkat hayatını filme çekiyoruz
Güzel başlık değil mi? Ancak sakın heyecanlanmayın. Ezel Akay ve...
Amerika'dan sahici insan hikayeleri
Fırtınalı Hayatlar, küçük ayrıntılarla sahici bir filmin nasıl...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.