|
|
Lezzet Güneşi
Kestaneli güveç Eti una bulayıp, tuz ve karabiber serpin. Isıtılmış 2 çorba kaşığı yağda etleri karıştırarak 5 dakika soteleyin ve tavadan alın. Ateşi kısıp, tavadaki yağ azaldıysa bir çorba kaşığı daha ilave ederek, soğan, havuç, kereviz sapı, sarmısak, adaçayının ve maydanozun yarısını katın, karıştırarak 5 dakika pişirin. Et, kayısı ve et suyunu sebzelere ilave edin, karıştırıp, kaynama noktasına getirin ve bir fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kapalı olarak yaklaşık 1 saat pişirin. Bu süre içinde 2 kez karıştırın, gerekirse biraz daha sebze suyu ilave edin. Pişme süresinin son 15 dakikasında kestaneleri ilave edin. Kalan adaçayı ve maydanozu ince kıyıp, üzerine serpin. Arzu ederseniz patates püresi ile servis yapın.
4 kişilik
* 750 gr. et (kuşbaşı doğranmış)
* 2 tatlı kaşığı un
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (iri doğranmış)
* 2 adet havuç
* 2 adet kereviz sapı (iri doğranmış)
* 2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 6 yaprak adaçayı doğranmış)
* 1/2 demet maydanoz yaprağı (iri doğranmış)
* 1 su bardağı kuru kayısı
* 1 lt. et suyu (kaynar)
* 200 gr. kestane (pişirilmiş, soğutulmuş)
|