kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Antepfıstıklı tavuk (5 kişilik)
Antepfıstıklı tavuk (5 kişilik)
Bandırma (5 kişilik)
Halk mutfağımızdan sapasağlam tavuk

Antepfıstıklı tavuk (5 kişilik)


* 45 ml. (3 çorba kş.) yoğurt
* 1 çorba kaşığı. domates salçası,
* tuz,
* Taze çekilmiş karabiber,
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 5 parça kemiksiz tavuk göğüs eti (dövülerek inceltilmiş)
* 1 su bardağı tuzsuz Antepfıstığı.

Yoğurt, salça, tuz, biber ve zeytinyağını çırpın. Tavukları bulayarak üzerini streç film ile kapatın. Buzdolabında 15-20 dakika bırakın. Fıstıkları robotta irice kıyın. Tavuk parçalarından birini alıp, bir kenarı boyunca fıstık serpin. İki yan kenarını içe doğru yuvarlayarak rulo biçiminde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer tavukları da aynı biçimde fıstıkla sarın. Fırınınızı 200 C'ye getirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 30 dakika pişirin. Kömür ızgarasında pişirilirse tadı daha güzel olur.
DİĞER GURME HABERLERİ
 "İnek eti yemek niçin yasaktır?"
 Komşuların gözü Anadolu mutfağında
 Marakeş'ten maşa, meşe köşe ve Ayşe
 Çıralı bahçeleri portakal kokuyor
 Anadolu'nun en şık tatlısı: Aşure
 Taşköprü yerine Çin sarımsağı almayın
 Mutfak sanatı üniversiteye girdi
 Şarapçıların savaşı sektörü ikiye böldü
 Peynir şarabın tadını bozar mı?
 Türk turizminin genç delikanlısı 50 yaşında
 Fransız mutfağının bilgi hazinesi
 Avrupa Topluluğu'nun salyangozu hamburgere karşı
 Ayva tatlısının tam zamanı
 Soros'dan sonra meclis de zeytini keşfetti
 Mutfakları şenlendiren yemek kitapları
 Ziyafetin tadı ertesi gün çıkar
 Yemeklerin cilası pilav
 Fatih'in sevdiği karidesler
 İdeolojinin keskin kılıcı bilimin ışığını söndürdü
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
Patara'da yaşananların hepsi gerçektir
Patara'da yaşananların hepsi gerçektir
Her şey 19 Eylül 2005'te New York Times gazetesinde "Türkiye'de...
Bizim kız
Bizim kız
2003 Mart'ının başı. Atina yakınlarındaki...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.