| | Aşçılıkta kepçe kazan dönemi kapanıyor Semih Orcan Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Sanayicileri ve İşadamları Derneği TUSİD'in Başkanı, beyaz eşya üreticilerinden Electrolux'un Türkiye Genel Müdürü... Pangaltı'da yeni açılan Ramada Oteli'ndeki Pancaldi Restaurant'ta buluşup modern yemek pişirme teknolojisini konuştuk. * Semih...devamı |
|
| | Şarap dolabında ayran satılmaz Mehmet Yalçın şarap ve viski hakkında kitapları olan yıllardır bu konuda yazılar yazan uzman bir gazeteci. Yalçın ile İstanbul'un en zengin şarap kavına sahip Ulus'taki Sunset Restoran'da buluşup şarap dünyasında gezindik. * Yemekten önce, yemekten sonra ve sadece yemekte içilmesi...devamı |
|
| | Bursa'nın iskenderine hamsili yorum Karadeniz mutfağıyla Güneydoğu mutfağını buluşturan Laz Dürümcü hamsi dürümden sonra hamsi iskendere de imza attı. Laz Dürümcü, mönüsünü ilginç tatlarla renklendirmeye devam ediyor. Daha önce hamsi dürümüyle şaşırtan Laz Dürümcü şimdi de hamsi iskenderle müdavimlerinin karşısına çıkıyor.devamı |
|
| | Kuru gıda sektörünün yüzde 80'i kayıt dışı Mehmet Reis, kuru gıda alanında çekirdekten yetişmiş, kendi soyadını taşıyan Türkiye'nin önde gelen firmalarından birinin sahibi. Onunla ülkemizde en fazla tüketilen temel gıda ürünleri olan tahıl ve bakliyatın inceliklerini konuştuk. - Mehmet Bey tahıl ve bakliyat konusunda biz...devamı |
|
| | Pub'da içilen bira eve de girmeli Teoman Hünal 1990'lardan bu yana sahip olduğu The North Shields Pub'larında malt viskileri ve çok özel biraları tanıtırken yazılarıyla da içki kültürüne önemli katkılarda bulunuyor. Onunla Beyoğlu'ndaki North Shields'ta çeşitli biraları tadıp sohbet ettik. -Teoman Bey, bazı içkiler...devamı |
|
| | Sofranıza renk gelsin rakı sohbetiniz renklensin Geleneksel Türk içkimiz rakı pek çok yiyeceğin yanında keyifle içilebilir. Siz de mutfakta hünerinizi göstererek birbirinden farklı tatlar yaratabilirsiniz. İşte değişik lezzetler arayanlar için alternatif tarifler. Baharatlı patates
Hazırlanışı Patatesleri haşlayın, ufak...devamı |
|
| | Günde 7 milyon kişi dışarda yiyor Endüstriyel mutfaklarda pişen yemekler ile evlerimizdekiler arasındaki farkı pek azımız biliyoruz. İstanbul Yemek Sanayicileri Derneği Başkan Yardımcısı ve Sardunya hazır yemek firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Zincirkıran ile firmanın Hadımköy'deki fabrikasında yemek yiyip sektörü...devamı |
|
| | Rakının mezesi sohbettir Ünlü oyuncu Selda Alkor, özel günlerinde rakı içmeyi sevdiğini söylüyor. Oyuncuya göre rakı sofrasının "olmazsa olmazı" ise keyifli bir sohbet Son zamanlarda rol aldığı dizilerle gençlerin de sevgisini kazanan Selda Alkor, eski Yeşilçam günlerinde film çekimleri sonrasında keyifli rakı...devamı |
|
| | Zeytinyağı bu topraklara doğanın bir armağanı Selim Kantarcı zeytinyağı dünyasının çok sayıda ticari kuruluş, birlik ya da derneğinde yönetim ya da icra kurullarında yer alan bir zeytinyağı uzmanı. Onunla Nişantaşı'ndaki Hünkar Restoran'da buluşup bütün sıfatlarının ötesinde, iki zeytin ve zeytinyağı sever olarak sohbet ettik. -...devamı |
|