GfK araştırma şirketinin yaptığı ankete göre, katılımcıların yüzde 61'i Türkiye'de 2005'in en önemli olayını AB müzakereleri olarak gösterdi.
GfK Türkiye'nin "2005 Araştırması" na göre, geçen yılın en önemli olayı "Irak sorunu" oldu. Türkiye'de geçen yıl yaşanan en önemli olay olarak ise "Avrupa Birliği ile müzakerelerin başlaması'' gösterildi. GfK Türkiye'nin, 20 ilde bin 320 kişi ile yaptığı anket sonucuna göre hazırladığı araştırmada, dünya ve Türkiye genelinde geçen yılın en önemli olayları değerlendirildi. Buna göre, her iki kişiden biri Irak sorununu 2005 yılının en önemli olayı olarak değerlendirirken, "Saddam Hüseyin'in yakalanması'' halkın yüzde 30'u tarafından en önemli olay olarak nitelendi. "AB anayasasının Hollanda ve Fransa'da reddedilmesi" halkın yüzde 11'i tarafından, "Fransa'daki azınlık olayları'' ise halkın yüzde 7'since dünyada en önemli olayı olarak değerlendirildi. Bu arada her beş kişiden biri, 2005'te ailesinin ekonomik durumunun daha iyiye gittiğini belirtirken, yüzde 28'i kötüye gittiğini söyledi. Ailesinin ekonomik durumunun daha iyiye gittiğini belirtenlerin oranının, yaş aralığı yükseldikçe azaldı.
YÜZDE 41'İ İYİMSER 2006 yılı için kentlerde yaşayanların yüzde 36'sı ailesinin ekonomik koşullarının aynı kalacağını belirtti. Yüzde 41'lik grup ekonomik koşulların daha iyi olacağını, yüzde 20'lik grup ise koşulların daha kötüye gideceğini düşünüyor. Daha iyi olacağını düşünenlerin oranının üst yaş gruplarına ve alt sosyo-ekonomik statü gruplarına gidildikçe düştüğü görüldü.