|
|
|
|
|
|
Sabancı Müzesi'nde yemek de yenir
Atlı Köşk'ün önü teraslı üst katında açılan Müzechanga Restoran Picasso sergisini görmeye gelenlere lezzetli yemekler de sunuyor. Öğle ve akşam menüsü farklı olan restoranda yemekler özel soslarla tatlandırılmış
Picasso sergisini sanırım bütün İstanbul gezdi. Sabancı Müzesi'nin önünde uzayıp giden kuyruklara baktıkça, bir ben sıraya girme cesaretini gösterip gezemedim galiba. Derken, sergiyi göremeden, müzenin içindeki Changa Restoranı'nda bir akşam yemeği yemek kısmet oldu. Bu sırada diğer günler saat 18.00'de kapanan müzenin çarşamba ve cumartesi akşamları saat 22.00'ye kadar gezilebildiğini de öğrenmiş oldum. Restoran ise pazartesi hariç her gün 12.00-24.00 arası açık. Bizim yemek yemeye gittiğimiz cumartesi günü saat 19.30 sularında, kapının önünde gün boyu caddeye taşan kuyruklardan eser kalmamış, daha önce sergiye girenler yavaş yavaş bahçeyi terk ediyordu. Müzenin üst katında bir cafe ve ardından Müzechanga adıyla işletilen restoran hizmete girdi. Restoran kot farklı iki bölümden oluşuyor. Kapıdan girildiğinde solda pek de kullanışlı olmayan bir bar ve arkasında yarı açık mutfak yer alıyor. Hoş bir müzik yayınının yapıldığı restoranın atmosferi oldukça sıcak. Atlı Köşk'ün bahçesine ve Boğaz'a bakan teras, yaz aylarında gerçekten İstanbul'un en gözde yerleri arasına girmeye aday. Müzechanga'nın gündüz ve akşam menüleri farklı. Ancak iki menü karşılaştırıldığında, akşamkinden değişik olan sadece sandviç türü birkaç "snack." Yoksa akşam menüsünün neredeyse tamamı gündüz menüsünde de yer alıyor ve fiyatları da aynı.
HIZLI HAZIRLANAN YEMEKLER Akşam menüsü giriş yemekleri, sıcak antreler, ana yemekler ve tatlılar olarak bölümlenmiş. Her bölümde 6 seçenek, ana yemeklerde ise 5 seçenek var. Dünyadaki iyi restoranlar da bu trendi izliyor. Müşterilerine hemen hazırlanabilecek, az sayıda özel spesiyalite sunmayı tercih eden yerler artıyor. Müzechanga da bunlardan. Grubumuz soğuk antreleri atlayarak sıcak giriş yemekleriyle başlamayı tercih etti. Çoğunluk "Antep fıstıklı sucuk, humus ve nar ekşili roka" ısmarladı. Yapım sırasında et hamuruna katılan Antep fıstığı, uzunlamasına ikiye dilinerek ızgarada iyi pişirilmiş sucuğa çok yakışıyormuş meğer. Sordum, etini kendileri seçip özel olarak yaptırıyorlarmış. Yanındaki humus, bildiğimiz kıvamdan farklı, adeta patates püresi yoğunluğunda ve gayet lezzetliydi. Ana yemeklerde tercihlerimiz bölündü. Kimimiz hardallı patates püresi, kıtır ekmek ve tarhunlu domatesmaydanoz sos eşliğinde akya balığı ısmarladı. Bir bölümümüz kuru vişne, balkabağı, Antep fıstığı ve pilav ile servis edilen Acem usulü safranlı kuzuyu tercih etti. Çok kuru bir balık olarak bilinen akyaya bu sos çok yakışmıştı. Mutfak * * * * Servis * * * * Ambians * * * * Müzechanga Sakıp Sabancı Caddesi No: 22, Emirgan Tel: (0212) 323 09 01
Deniz Erbil
|
|
|
|
|
|
|
|
|