Ekşili zeytinyağlı bamya
Sarmısakları taneleyip, soğuk suya atın. Ovalayarak dıştaki ince beyaz kabuklarını çıkartın. Kalın iç kabukları kalsın. Bamyaları yıkadıktan sonra ayıklayıp, bol sirkeli suda 30 dakika bekletin. Soğanı yağda yumuşatın. Kabuklu sarmısak ve kırmızı biberi katıp, karıştırarak 3 dakika pişirin. Limon suyunu, nar ekşisini, tuzu ve bamyaları da ilave edip, harmanlayın. Kaynar suyu üzerine gezdirip 10 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın. Not: Bu yemeğe kıyma veya et ilave ederek sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
6 kişilik
* 1/2 kg. bamya
* 1 adet büyük soğan
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 adet etli kırmızıbiber (jülyen doğranmış)
* 1 baş sarmısak (kabuklu)
* 1 adet limon suyu
* 1 kahve fincanı nar ekşisi
* 1/2 su bardağı su (kaynar)
* Tuz
|