|
|
Lezzet Güneşi
Toplama bohça Isıtılmış 1 çorba kaşığı zeytinyağında etleri, karıştırarak 5 dakika pişirin. Brokoliyi bir tencere kaynar suda 30 saniye haşlayıp, süzün. Lor peyniri, hardal, taze soğan ve brokoliyi etlere ilave edip, tuz, karabiber serpin. Bir kapta tereyağı ve kalan yağı karıştırın. Yufkaların kenarlarını kesip, kare şekline getirin, üzerlerine fırça ile hazırladığınız yağdan sürün. Her bir yufkayı 4 adet kareye bölün. Üç adet kare yufkayı köşeleri yıldız olacak şekilde üst üste yerleştirin. Hazırladığınız karışımı 4'e bölün, yufkaların ortasına koyup, kenarlarını ortaya ve yukarıya doğru büzerek toplayın. Yufkanın büzerek toplanan boğaz kısmına parmağınızla su sürün ve bastırarak yufkaların yapışmasını sağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yufkaların üzerleri pembeleşinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
4 kişilik
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 250 gr. kuşbaşı dana eti
* 2 çiçek brokoli
* 200 gr. lor peyniri
* 1/2 tatlı kaşığı hardal
* 2 adet taze soğan (dilimlenmiş)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 30 gr. tereyağı (eritilmiş)
* 3 adet yufka
|