Haşhaşlı makarna
Mayonez, hardal, krema, sirke, tarhun, limon suyu ve haşhaşın yarısını iyice çırpın. Tuz, karabiber katın. Bir tencere kaynar tuzlu suda makarnayı hafif diri olacak şekilde pişirin. Makarnanın pişirme suyundan 50 ml. su ayırıp, süzün. Makarnayı bir kaba alıp, taze soğan ve balık ile harmanlayın. Mayonezli karışıma ayırdığınız makarna haşlama suyunu katıp, karıştırın ve bu karışımı balığa katın, tuz ve karabiber serpin. İyice karıştırıp, en az 1, en çok 6 saat buzdolabında dinlendirin. Kalan haşhaşı serpip servis yapın.
4 kişilik
* 250 gr. beyaz etli balık filetosu
* 6 çorba kaşığı mayonez
* 1,5 çorba kaşığı dijon hardalı
* 1,5 çorba kaşığı krema
* 1/2 tatlı kaşığı sirke
* 1 çorba kaşığı taze tarhun (doğranmış)
* 1 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
* 1 çorba kaşığı haşhaş
* Tuz, karabiber
* 1 su bardağı makarna
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 1 çay kaşığı safran lifi
|