Ispanak salatası
Ispanağın yapraklarını elle parçalayın. Mayonez, yoğurt, zeytinyağı, pul biber, sarmısak ve tuzu karıştırın. Karışımı ıspanağın üzerine gezdirip, harmanlayın. Salatayı servis tabağına alın. Üzerini beyaz peynir, ceviz ve zeytin ile süsleyip, servis yapın.
6 kişilik
* 250 gr. ıspanak yaprağı
* 6 çorba kaşığı beyaz peynir (ufalanmış)
* 2 çorba kaşığı mayonez
* 6 çorba kaşığı yoğurt
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 4 diş sarmısak (dövülmüş)
* 3 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş)
* 10 tane zeytin (çekirdekleri çıkarılıp, iri kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz
|