|
|
Lezzet Güneşi
Pilav üstü kaburga Pirince bir su bardağı su ve tuz ilave edip, en az bir saat bekletin. Unlu suyu gidinceye kadar yıkayın. Isıtılmış yağda bademleri karıştırarak sararıncaya kadar soteleyin. Kavrulmuş badem, yenibahar, karabiber, kırmızı pulbiber, maydanoz ve kalan suyu pirince ilave edip, hafifçe karıştırın ve pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin. Kaburgayı açıp, önce üç tarafını dikin. Açık kalan tarafından hazırladığınız pilavı doldurup, ağzını da dikin. Isıtılmış 3 çorba kaşığı zeytinyağına domates salçasını ekleyip, karıştırarak 2-3 dakika soteleyin ve kaburganın her tarafına bu sosu sürün. Kalan yağı da ısıtın ve kaburganın her tarafını çevirerek kızartın. Kaburganın üstünü kaplayacak kadar sıcak su koyup, yenibahar ve tuz ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte en az 3 saat pişirin. Kaburgayı diktiğiniz ipleri kesin, pilavı tabağa boşaltın. Etleri lokmalar halinde parçalayıp, pilavın üzerine serpin ve sıcak servis yapın.
4 kişilik
* 1 adet kuzu kaburga
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı yenibahar (hem tane, hem çekilmiş)
* Tuz (arzu edilen miktarda)
Pilav için:
* 1 su bardağı pirinç
* 2 su bardağı su (kaynar)
* 1 çorba kaşığı tuz
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 250 gr. badem (kabukları soyulmuş)
* 1 tatlı kaşığı yenibahar
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
|