Zencefilli bisküvi
Esmer şeker, tereyağı, vanilya ve yumurtaları mikserle orta hızda çırpın. Un, karbonat ve 1 tatlı kaşığı zencefili karıştırarak katın. Hamurdan birer tatlı kaşığı alıp top şekli verin ve aralıklı olarak yağlı kağıt üzerine dizin. Bir su bardağının alt kısmını kalan tozşekere bulayın. Tepsiye sıraladığınız hamurların üzerine şekerli bardakla bastırarak 1 cm. kalınlığında yuvarlak bisküviler elde edin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 8-10 dakika pişirip, soğutun. Pudra şekeri, limon suyu ve kalan zencefili karıştırın, kısık ateşte şeker eriyip, koyulaşıncaya kadar karıştırarak ısıtın. Soğuyan kurabiyelerin yarısının üzerine hazırladığınız şekerli sostan döküp, sos donduktan sonra servis yapın.
30 adet * 1 su bardağı esmer şeker * 125 gr. tereyağı (eritilmiş) * 1 tatlı kaşığı vanilya * 1 adet yumurta * 2 su bardağı un (elenmiş) * 1/2 tatlı kaşığı karbonat * 1,5 tatlı kaşığı zencefil * 2 çorba kaşığı tozşeker * 1 çay bardağı pudra şekeri * 3 çorba kaşığı limon suyu
|