kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Kırmızı çorba
Sebzeli kek
Zencefilli bisküvi

Kırmızı çorba

Kırmızı biberleri uzunlamasına ikiye kesip, çekirdeklerini temizleyin. Kesik kısımları alta gelecek şekilde bir tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda üstleri kararana kadar pişirdikten sonra streçe sarın ve 5 dakika dinlendirin. Streçten çıkartıp soyduğunuz kırmızı biberlerin yarısını ince, kalan yarısını iri küp doğrayın. Yağı ısıtıp, soğan ve sarmısakları soğanlar yumuşayana kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. İri doğradığınız kırmızı biberleri ve domatesi ilave edip, domatesler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Yumuşayan domateslere tavuk suyu ve sirkeyi katıp, kaynama noktasına getirin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika kaynatın. Hazırladığınız karışımı pürüzsüzleşene kadar robottan geçirin ve bir tencereye alın. Kalan kırmızı biberleri ilave edip, karıştırarak iyice ısıtın. Un, tereyağı ve peynirin üçte birini robottan geçirip, yumurta sarısı ve suyu katın. Tekrar robottan geçirip, hafif unlu bir yüzeyde pürüzsüzleşene kadar yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru 3 mm. kalınlığında açın, 7 cm. uzunluğunda, 1 cm. eninde şeritler kesip, fırın kağıdı yayılmış tepsiye dizin. Kalan peyniri üzerlerine serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri açık olarak yaklaşık 15 dakika pişirin. Kırmızı biberli domates çorbanızı peynirli çubuklarla birlikte servis yapın.

6 kişilik
*
6 adet büyük boy etli kırmızı biber
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet büyük boy kırmızı soğan (iri doğranmış)
* 2 diş sarmısak
* 1 kg. orta boy domates (doğranmış)
* 1 lt. tavuk suyu
* 1 çorba kaşığı balsamik sirke

Peynirli çubuklar:
*
1,5 su bardağı kekun
* 80 gr. tereyağı (iri doğranmış)
* 1 çay bardağı eski kaşarpeyniri (ince rendelenmiş)
* 1 adet yumurta sarısı
* 2 çorba kaşığı su

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 05-02-2006
 Benekli şekerli kek   / 04-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 02-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 01-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 31-01-2006
 Lezzet Güneşi   / 30-01-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 29-01-2006
 Lezzet Güneşi   / 28-01-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 27-01-2006
 Ton balıklı ekmekler   / 26-01-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Tostumu yedim deliriyorum
Önce ekmeğini alacaksın.
HAKAN & UTKU
Böbrek taşını satan kaptan!
Siyah-beyaz TRT günlerinde...
AYŞE TÜTER
Kırmızı çorba
Kırmızı biberleri uzunlamasına ikiye...
İnternetteki porno siteler gençlerde iktidarsızlık yapıyor
İnternetteki porno siteler gençlerde iktidarsızlık yapıyor
Cinselliği en kolay ulaşabildikleri porno sitelerden öğrenen gençler,...
Eserlerini ilk kez NY'ta satacak
Eserlerini ilk kez NY'ta satacak
Alinur Velidedeoğlu, geçen mayıs ayında düzenlediği 'Article' adlı...
Londra'ya taşındı
Londra'ya taşındı
Sekiz yıldan bu yana yaşamını Fas'ta sürdüren Asil Nadir'in eski eşi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.