|
|
Kırmızı çorba
Kırmızı biberleri uzunlamasına ikiye kesip, çekirdeklerini temizleyin. Kesik kısımları alta gelecek şekilde bir tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda üstleri kararana kadar pişirdikten sonra streçe sarın ve 5 dakika dinlendirin. Streçten çıkartıp soyduğunuz kırmızı biberlerin yarısını ince, kalan yarısını iri küp doğrayın. Yağı ısıtıp, soğan ve sarmısakları soğanlar yumuşayana kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. İri doğradığınız kırmızı biberleri ve domatesi ilave edip, domatesler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Yumuşayan domateslere tavuk suyu ve sirkeyi katıp, kaynama noktasına getirin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika kaynatın. Hazırladığınız karışımı pürüzsüzleşene kadar robottan geçirin ve bir tencereye alın. Kalan kırmızı biberleri ilave edip, karıştırarak iyice ısıtın. Un, tereyağı ve peynirin üçte birini robottan geçirip, yumurta sarısı ve suyu katın. Tekrar robottan geçirip, hafif unlu bir yüzeyde pürüzsüzleşene kadar yoğurun. Üzerini kapatıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Hamuru 3 mm. kalınlığında açın, 7 cm. uzunluğunda, 1 cm. eninde şeritler kesip, fırın kağıdı yayılmış tepsiye dizin. Kalan peyniri üzerlerine serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri açık olarak yaklaşık 15 dakika pişirin. Kırmızı biberli domates çorbanızı peynirli çubuklarla birlikte servis yapın.
6 kişilik * 6 adet büyük boy etli kırmızı biber * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet büyük boy kırmızı soğan (iri doğranmış) * 2 diş sarmısak * 1 kg. orta boy domates (doğranmış) * 1 lt. tavuk suyu * 1 çorba kaşığı balsamik sirke
Peynirli çubuklar: * 1,5 su bardağı kekun * 80 gr. tereyağı (iri doğranmış) * 1 çay bardağı eski kaşarpeyniri (ince rendelenmiş) * 1 adet yumurta sarısı * 2 çorba kaşığı su
|