|
|
Mini kelebekler
Oniki parçalı bir kek kalıbını yağlayın. Bir kapta tereyağı, vanilya, tozşeker, kekun, süt ve yumurtayı mikser ile önce düşük devirde karıştırıp, sonra hızını yükseltin ve karışım daha açık renkli pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin. Çikolata parçalarını ilave edip, karışımı hazırladığınız kalıplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirip, soğutun. Keklerin üst kısımlarından yaklaşık 4 cm. çapında fazla derin olmayan yuvarlaklar kesip, her bir yuvarlağı ikiye bölün. Küçük bir kapta krema ve 1 çorba kaşığı pudra şekerini mikserle çırpın. Hazırladığınız kremayı keklerin içine paylaştırın. Kremanın üzerine, böldüğünüz kek parçalarından ikişer tane yerleştirip, aralarına meyve şekerlemesi koyun. Üzerlerine kalan pudra şekerini serpip, servis yapın.
6 kişilik * 60 gr. Tereyağı
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 1 çay bardağı tozşeker
* 1 su bardağı kekun
* 1 kahve fincanı süt
* 1 adet yumurta
* 40 gr. çikolata
* 2/3 su bardağı krema
* 2 çorba kaşığı pudraşekeri
* 2 çorba kaşığı kurutulmuş meyve şekerlemesi
|