kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Amaç ikisini evlendirmek
Peynir şarabın tadını bozar mı?
Hiçbir şarap bütün peynirlerle iyi gitmez
Peynir, rakı ile çok daha iyi gider
Amaç ikisini evlendirmek
Tuzlu peynir algılamayı azaltır
Farklı iklimler tatları da etkiler

Amaç ikisini evlendirmek

Doç. Dr. Ertan Anlı (Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi).

Bence Amerika'da yapılan çok taraflı bir araştırma. Peynir içindeki proteinlerin ağzı kapladığı ve şarabın tadını algılamayı güçleştirebileceği doğru. Ama buradaki amaç bire bir şarap veya peynir tatmak değil; ikisini evlendirmek! Hatta birbirlerinin fazlalıklarını törpülemek. Söylenen şey bir anlamda doğru ama neyin neyi hangi düzeyde kapatacağını iyi bilmek lazım. Burada da hangi şarabın hangi peynirle birleştiği önem kazanıyor. Bu araştırmayı yapmak için çok fazla denek üzerinde çalışmak gerek. Bu araştırma sonucundan genel hükümlere varmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Avrupa'daki birçok mutfak kültürü derneğinde farklı yöre kültürü peynirlerinin farklı yöre şaraplarıyla uyumlu olduğu söylenir. Bu Avrupa'da yüzlerce yıldır süren bir gelenek üstelik. Ama bu çalışmanın amacı sadece şarap tadımı ise çıkan sonucu kabul edebilirim. Avrupalılar yüzyıllardır bu şekilde keyif sürüyor. Buna karşı mı çıkılıyor?
DİĞER GURME HABERLERİ
 Fransız mutfağının bilgi hazinesi
 Türk turizminin genç delikanlısı 50 yaşında
 Avrupa Topluluğu'nun salyangozu hamburgere karşı
 Ayva tatlısının tam zamanı
 Soros'dan sonra meclis de zeytini keşfetti
 Mutfakları şenlendiren yemek kitapları
 Ziyafetin tadı ertesi gün çıkar
 Yemeklerin cilası pilav
 Fatih'in sevdiği karidesler
 İdeolojinin keskin kılıcı bilimin ışığını söndürdü
 Rejans'ın mutfak sırları kitap oldu
 Avrupa Topluluğu'nda yüz kızartıcı sokaklar
 Mondovino şarabın merkezine seyahat
 Bulgar şarapları patladı
 Mantar çiçek gibi toplanmaz
 Picasso Şile palamudunu sever miydi?
 Ekmek kokusuyla uyanmak
 Nerenin zeytinyağını kullanıyorsunuz?
 Mutfağın asıl sahibi erkekler
    Pazar Sabah Yazarlar
    Güncel
    Hobi
    Röportaj
  » Gurme
    İyi Yaşa
AHMET ÖRS
Salep içimizi ısıtıyor
Karlı günlerde sokaklarda...
Koç ölümünden sonrası için belgesel hazırlattı
Koç ölümünden sonrası için belgesel hazırlattı
Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, hayatının belgesel filmini...
Disiplin bütün hayatında var
Disiplin bütün hayatında var
TURAN BAŞARTAN (BELGESELİN YAPIMCISI)
"Rahmi Koç'un...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.