Bamya çorbası
Isıtılmış zeytinyağında soğanı yumuşayıncaya kadar soteleyin, kıymayı katıp, hızlı karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Suyu ilave edin, kaynayınca bamyaları ve tuzu katıp, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Un, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın, 1/2 su bardağı bamyanın suyu ile açın, yavaş yavaş çorbaya ilave edip, 5 dakika pişirin. Tereyağını kızdırın, kırmızı pul biber ve nane ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
4 kişilik
* 100 gr. kıyma
* 250 gr. bamya (temizlenmiş)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)
* 4 su bardağı su (kaynar)
* 1 çorba kaşığı un
* 1/2 su bardağı yoğurt
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 1 adet limonun suyu
* Tuz
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
* 1 çorba kaşığı nane (taze veya kuru)
|