|
|
Lezzet Güneşi
Tarçınlı rulo kurabiyeler Süt ve tereyağını kısık ateşte iyice ısıtın. Unu 200+200+300 gr. olmak üzere üçe ayırın. Bir kapta şeker, tuz, maya ve 200 gr. unu karıştırıp, ortasını havuz şeklinde açın. Ilık sütü yavaş yavaş katarak, una yedirin. Yumurta, vanilya, tarçın ve 200 gr. unu ilave edip, karıştırmaya devam edin. Tahta bir kaşıkla karıştırarak 300 gr. unu ilave edip,yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru hafif unlu bir yüzeye alıp, pürüzsüz ve elastik bir kıvama gelinceye kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. Yuvarlayıp, yağlı bir kaba koyun ve kabın içinde çevirerek her tarafının yağlanmasını sağlayın. Üzerini temiz bir mutfak havlusuyla örtüp, ılık bir yerde kabarması için yaklaşık saat dinlendirin. Esmer şeker, tereyağı, su ve tarçının yarısını küçük bir tencereye koyup, kısık ateşte şeker çözülüp, tereyağı eriyinceye kadar pişirin. Kaynama noktasına getirip, kısık ateşte yaklaşık 8 dakika kaynatın. Hazırladığınız şurubu, 18 adet muffin kalıbının dibine paylaştırın. Ceviz, şeker, kuru üzüm ve kalan tarçını harmanlayıp, muffin kalıplarına 1 tatlı kaşığı serpin. Hamuru, hafif unlu bir yüzeye alıp, 45x30 cm. ebatlarında bir dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine kalan cevizli karışımı serpip, uzun kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Ruloyu her biri 2,5 cm. ebatlarında olacak şeklide 18 parçaya kesin, kesik kısımları yukarıya bakacak şekilde hazırladığınız muffin kalıplarına yerleştirin. Üzerlerini kapatıp, kabarmaları için yaklaşık 45 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp, kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra biraz soğumaları için 3 dakika bekleyin ve ters çevirerek kalıplardan çıkarın. Soğuk servis yapın.
18 adet * 1,5 su bardağı süt
* 125 gr. tereyağı
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çorba kaşığı maya
* 700 gr. un
* 2 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 2 tatlı kaşığı vanilya
* 1 tatlı kaşığı tarçın
Harç: * 270 gr. esmer şeker
* 30 gr. tereyağı
* 1 çay bardağı su
* 2 tatlı kaşığı tarçın
* 1 çay bardağı ceviz (doğranmış)
* 3 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çay bardağı kuru üzüm
|