| | Peynir şarabın tadını bozar mı? Amerikalı bilim adamlarının araştırma sonucuna göre peynir şarabın tadını bozuyor. Türk şarap tadım uzmanlarına göre ise hangi şarabın hangi peynirle yeneceği önemli. Geçtiğimiz günlerde BBC'de yayınlanan bir haber şarap tadımı uzmanları ve gurmeleri birbirine düşürmekle kalmadı,...devamı |
|
| | Fransız mutfağının bilgi hazinesi Dünyanın en büyük mutfak ansiklopedisi "Larousse Gastronomiqeu" artık Türkçede. Ansiklopedi yemek ve onun uygar dünyada vazgeçilmez tamamlayıcısı şarap üzerine gerçek bir temel eser niteliği taşıyor. Geçtiğimiz çarşamba akşamı Beyoğlu Nuruziya Sokağı'ndaki Fransız Sarayı'nda Büyükelçi...devamı |
|
| | Türk turizminin genç delikanlısı 50 yaşında Divan Oteli 50. yıl gecesine mükemmel hazırlanmıştı. Bu bize Vehbi Koç'un 'Yetişkin olmayan personel müşteriyi hiç bir suretle memnun edemez ve çekemez' sözünü hatırlattı. Bizim Nuri Çolakoğlu galiba 10 yıl oluyor, yayınlayacağı rehber kitaba önsöz olsun diye bir yazı istemişti.devamı |
|
| | Avrupa Topluluğu'nun salyangozu hamburgere karşı Bu iki derneğin ismini iyi öğrenin. 'Slow Food' sizlere dünyanın hangi ücra köşesinde hangi nadide lezzet üretiliyor diye anlatırken 'Foodwatch' yiyecek içecek sektöründeki sahtekarlıkları sergiliyor. Birdenbire dünyanın gündemi yiyecek içecek oldu. Sanırsınız! Geçen hafta dünyanın...devamı |
|
| | Ayva tatlısının tam zamanı Mis gibi kokusu, pembemsi turuncu rengi ve benzersiz tadıyla ayva tatlısı, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden... Afrodit'in 'altın elması' sayılan ayvadan yapılan bu tatlıyı Türkler'den başka bilen de yok. Mahallede trafik endişesi olmadan oynadığımız yıllardı; henüz köşk ve konak...devamı |
|
| | Soros'dan sonra meclis de zeytini keşfetti Aziz milletimiz zeytinyağını seviyor mu? Hadi sevdi, alabiliyor mu? İşte işin orası tatsız. Türkler zeytinyağı tüketiminde isteksizler. Yurtiçi talepleri oldukça düşük. 2005 yılına Florya Deniz Köşkü'nde başlamıştık. Hatırlayacaksınız. Bağcılık ve şarap ele alınmıştı.devamı |
|
| | Mutfakları şenlendiren yemek kitapları Anı kitapları, yeme içme kültürümüze ışık tutmaya başladı. Güzel tarifler ve fotoğraflar da eklenince mutfak işlerine gönül verenler için birer başucu kitabı niteliği kazandılar. Son zamanlarda yiyecek içecekle ilgili birbirinden ilginç kitaplar piyasaya çıktı. Bu hafta bunlar arasından...devamı |
|
| | Ziyafetin tadı ertesi gün çıkar Yılbaşı eğlence gecesidir, öyle tumturaklı sofralara oturacak ne vakit vardır, ne de biraz sonra sabaha kadar dans edecek insanlar midelerini doldurmak isterler. Hindiyi peksevdiğimi söyleyemem. Sanırım bunda küçükken bir babahindinin kabara kabara beni kovalamasının da payı olmalı. Bir...devamı |
|
| | Yemeklerin cilası pilav Türk pilavı ne İtalyanlar'ın rizottosuna ne Çinli ve Japonlar'ın pirinç yemeklerine ne de İranlılar'ın çilavına benzer. Pilava tutkumuz da sadece bize özgüdür. Türk kimliğinin göstergelerinden biri de pilav tutkumuz olsa gerek diye düşünürüm. Bir öğünde sofraya pilav gelmezse, tam...devamı |
|