Şarap içenler daha sağlıklı besleniyor
Danimarkalı bilim adamlarının yaptıkları araştırmada, şarap içenlerin daha çok sebze-meyve tükettiği, zeytinyağı ve az yağlı peyniri tercih ettiği belirlendi. Araştırma, bira içenlerin ise ağırlıklı olarak hazır yemekleri yediğini, şeker, sosis, kuzu eti, tereyağı ve margarini daha çok tükettiğini ortaya koydu. British Medical Journal dergisinde yayımlanan araştırma çerçevesinde; bira, şarap ya da her ikisini de içen veya alkolsüz içecekleri tercih edenlerin tüketim alışkanlıklarına bakıldı. Kopenhag'daki Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü'nden Prof. Morten Gronbaek, "Bu araştırma, şarap içenlerin birayı tercih edenlere oranla daha çok sağlıklı gıdalar satın aldığını gösterdi" dedi. Araştırma Danimarka ile sınırlı olsa da Gronbaek, ABD ve Fransa'da yapılan benzeri araştırmalarda da aynı sonuçların çıktığına dikkati çekti.
|