Kansere iyi geliyor
Alman bilimadamları geçmişte daha çok karın doyurmak için tüketilen günümüzde en lüks restoranların bile menüsünden eksik etmediği patatesin özellikle kızartıldığında antioksidan etkisi olan serbest radikaller oluşturduğunu, bunun da kansere karşı mücadelede büyük rol oynadığını belirtti. Özellikle patates kızartması sağlığa zararlı klişesinden sonra Almanya'dan böyle bir açıklama gelmesi bilim dünyasında sansasyon yarattı. Araştırmayı yapan Dr. Norbert Haase, "Fritözde ya da tavada kızarmış patateslerdeki antioksidan etki vücudumuzda C vitaminin gösterdiği etkiyle tıpatıp aynı. Bu da patatesin kansere karşı mücadelede birebir olduğunu gösteriyor" dedi. Patatesin yararlarının bununla kısıtlı olmadığını belirten Haase, "İçerisindeki kalsiyum, potasyum, vitamin C ve önemli minerallerden dolayı patatesin kemik yapısını güçlendirdiğini, vücudumuz için vazgeçilmez olduğunu" söyledi.
DIŞ HABERLER
|