kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
  » Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ulaşıma kar engeli
Denizlerde fırtına bekleniyor
''Sibirya Soğuğu'' yaşamı etkileyecek
Güler: İstanbul'da tüm tedbirler alındı
Rize'de 5 balıkçı teknesi battı
Avrupa'da soğuk hava dalgası
Kış mevsiminin "en"leri

Ulaşıma kar engeli

Yurtta etkili olan soğuk hava ve kar yağışı, kara ve hava ulaşımını olumsuz etkiliyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde 9 ilde 2 bin 60 köy yolu etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı..

Trabzon'da elverişsiz hava şartları uçak seferlerini etkiledi. THY'nin saat 07.20 ve 10.00'da yapılması gereken Trabzon-İstanbul seferleri iptal edildi.

İSTANBUL-DİYARBAKIR SEFERLERİ DE İPTAL

Diyarbakır Havaalanı'ndaki buzlanma nedeniyle İstanbul-Diyarbakır uçak seferleri iptal edildi.

Diyarbakır'da dün yağan kar ulaşımı olumsuz etkiliyor. Sabah 07.15'te İstanbul-Diyarbakır seferini yapmak için Atatürk Hava Limanı'ndan havalanan Türk Hava Yolları'na ait uçak, Diyarbakır Havaalanı pistindeki buzlanma nedeniyle İstanbul'a
geri döndü.

Onur Air'in saat 07.30'da yapması İstanbul-Diyarbakır seferi de aynı gerekçe ile iptal edildi.

Kar yağışı nedeniyle dün de THY, Onur Air ve Pegasus Hava Yolları'nın karşılıklı gerçekleştirmesi gereken İstanbul-Diyarbakır ve Ankara-Diyarbakır uçak seferleri iptal edilmişti.

2 BİN 60 KÖY YOLU KAPANDI

Dün akşam başlayan ve gece boyunca devam eden kar yağışının ardından Erzurum'da 599, Kars'ta 380, Bingöl'de 365, Muş'ta 359, Iğdır'da 112, Tunceli'de 240, Ardahan'da da 5 köy olmak üzere 2 bin 60 köy yoluyla ulaşım sağlanamıyor.

Kar ve tipi karayollarında da ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Bölgedeki birçok karayolunda trafik kontrollü olarak sağlanırken, ulaşıma kapalı Tunceli-Ovacık-Yeşilyazı, Karaurgan Ayrımı-Gaziler, Ağrı İl sınırı-Cumaçay, Tutak- Karayazı, Posof-Damal karayolunda karla mücadele çalışmaları devam ediyor. Kapalı olan Ardahan-Posof ve Ardahan-Şavşat karayolunda ise tipi nedeniyle karla mücadele çalışması yapılamadığı bildirildi.

''KIRSALDA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ BULDU''

Muş Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Güngör, kırsalda kar kalınlığının 2 metreye ulaştığını bildirdi. Muş'taki 359 köy yolunun tamamının ulaşıma kapalı olduğunu ifade eden Güngör, ''Kırsal kesimlerde kar kalınlığı 2 metreye ulaştı. Fırtına nedeniyle karla mücadele çalışması yapamıyoruz. Açtığımız köy yolu fırtına ve tipi nedeniyle tekrar kapanıyor'' diye konuştu. Güngör, Meteoroloji'den alacakları bilgiler sonrası karla mücadele çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.

AĞRI/HAKKARİ

Ağrı'da dünden bu yana etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kent merkezinde kar kalınlığı 70 santimetreye ulaştı. Ağrı Belediye Başkanı Ekrem Aktaş yaptığı açıklamada, 20 saattir etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki çalışmaların aralıksız sürdüğünü, 2 greyderle merkezdeki karların temizlenmesi ve yol açma çalışmalarının yürütüldüğünü bildirdi.

Ağrı'da 400 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirten Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, Ağrı ile Cumaçay ve Tutak-Karayazı yollarında ulaşımın sağlanamadığını, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıldığını kaydettiler.

Ağrı Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de bugün için beklenen hava sıcaklığın eksi 10 derece olduğunu ifade ettiler. Hakkari'de, 120 köy yoluyla ulaşımın sağlanamadığı, kent merkezinde kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı belirtildi. Bu arada çığ nedeniyle ulaşıma kapanan Hakkari-Çukurca karayolunda yol açma çalışmaları devam ediyor.

KARADENİZ BÖLGESİ

Artvin'de 103, Bayburt'ta 3, Giresun'da 340, Gümüşhane'de 311, Rize'de 365, Trabzon'da 441, Düzce'de 35, Zonguldak'ta 4, Bartın'da 9 olmak üzere bin 611 köyle ulaşım sağlanamıyor. Köy hizmetlerine bağlı çok sayıda ekip, kapanan yolların ulaşıma açılması için aralıksız çalışıyor.

Öte yandan, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kar nedeniyle elektrik nakil hatlarının arızalanması sonucu bazı yerleşim yerlerine elektrik verilemiyor. Düzce'de yoğun kar yağışı sonucu kapanan 35 köy yolunda, köy hizmetleri müdürlüğü 7 greyder, 2 kamyon ve 1 kar küreme makinesi ile yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Zonguldak ve Bartın'da dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 13 köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Bu arada, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi yönüne zincirli araçların geçişlerine izin veriliyor, TIR'lar ise bekletiliyor.

ADIYAMAN'DA MAHSUR KALANLAR KURTARILDI

Adıyaman-Malatya karayolunda yoğun kar yağışı nedeniyle dün gece mahsur kalan bir minibüsteki 8 yolcu ile bir kamyondaki 2 kişi, jandarma ve belediye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden gece boyunca ulaşıma kapalı kalan Adıyaman-Malatya karayolu ve Çelikhan İlçesi ile Adıyaman arasında birçok yerde araçlar mahsur kaldı.

Çelikhan Birlik Kooperatifi'ne ait 2 minibüsten haber alınamaması üzerine, Çelikhan Jandarması ve belediye ekipleri araç ve gereçleriyle kurtarma çalışması başlattı.

Adıyaman'a bağlı Bağcılar Köyü yakınlarında 10 saat mahsur kalan 45 DF 445 plakalı minibüse ulaşan ekipler, minibüs şoförü Mehmet Tok ile araçta bulunan 7 yolcuyu kurtararak Çelikhan'a getirdi.

Adıyaman'ın Koçali Köyü yakınlarında 8 yolcusuyla mahsur kalan diğer minibüse ise yolun kapalı olması nedeniyle ulaşamadı. Belediye yetkilileri, minibüste bulunan yolcularla telefon
görüşmesi yaptıklarını ve Koçali Köyü'ne sığınan yolcuların durumunun iyi olduğunu belirterek, yolların açılması için çalışmaların sürdüğünü kaydettiler.

Jandarma ekipleri, Çelikhan-Adıyaman karayolunun 15. kilometresinde mahsur kalan 02 FF 073 plakalı kamyondaki şoför Mehmet Aksu ve Mustafa Odacı'yı da kurtararak, Çelikhan'a getirdi.

Kurtulmanın sevincini yaşayan Mehmet Aksu, ''Burada tam 6 saat arabanın içinde bekledik. Soğuk hava ve aşırı tipi yüzünden herhangi bir köye gitme şansımız da yoktu. Umudumuzu kestiğimiz bir anda sağ olsun jandarma imdadımıza yetişerek bizi kurtardı'' dedi. Yolda mahsur kalan bazı araçların da yolcuları ile birlikte çevre köylere sığındıkları öğrenildi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Otobüs çığ altında kaldı: 8 ölü
 Soba faciası:7 ölü
 Bahçeşehir'de kaza: 8 yaralı
 Tavuklara yumurta yediriyorlar!
 Doğu'daki özel hastaneler doktora 20 bin YTL veriyor
 Sayısal'da 6 milyon rüyası
 Lisa'nın davasında karar yok
 Ön koltuğa uçtu
 Malatya'da iki tahliye daha
 Romanlar'a federasyon
 Cepler masum çıktı
 Polis zanlıyı güç zaptetti
REHA MUHTAR
Kilisedeki sevişme...
Mehmet Ali Ağca...
MEHMET BARLAS
Köktenciliğe karşı "Türk modeli" dimdik...
SAVAŞ AY
Kilisede seks ve Papa'ya günah çıkaran Ağca
Papa...
HINCAL ULUÇ
Recep Tayyip Erdoğan da yenilir!..
Birinci sayfayı...
Şafak 16
Şafak 16
Fenerbahçe, ligde en az şut attığı, en az pozisyon bulduğu maçta bile...
Ulusoy istifa
Ulusoy istifa
Hakem Yunus Yıldırım'a kızan F.Bahçeliler yeni federasyon başkanını...
Erbakan için son çare Rektör formülü
Hapis cezasını erteletmeye çalışan Erbakan'ın kurmayları,...
Başbakan'dan AB'ye: Yargıyı eğiteceğiz
Erdoğan, AB elçilerinin Pamuk davasına yönelik eleştirilerine...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu