Mısır gevrekli kurabiye
Büyük bir kapta mısır gevreği, hindistancevizi, şeker, kuru üzüm ve unu harmanlayın. Tereyağı ve yumurtaları ilave edip, tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırın. Çorba kaşığı yardımıyla karışımdan yuvarlak parçalar alıp, yağlanmış fırın tepsisine aralarına 5'er cm. boşluk bırakarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Fırından çıkartmadan önce ılınıncaya kadar yaklaşık 5 dakika bekletin. Soğuduktan sonra servis yapın.
8 kişilik
* 5 su bardağı mısır gevreği (cornflakes)
* 1 su bardağı hindistancevizi
* 1/2 su bardağı esmer şeker
* 1 su bardağı kuru üzüm
* 1 su bardağı kekun (elenmiş)
* 200 gr. tereyağı (eritilmiş)
* 2 adet yumurta (hafif çırpılmış)
|