Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Etli salata Etleri, teflon tavada istediğiniz kıvama gelene kadar pişirip, jülyen kesin. Domatesi, sarmısak, balsamik sirke ve zeytinyağı ile karıştırın. Etleri pişirdiğiniz tavada, kuşkonmaz, yeşilbiber, kırmızıbiber ve mantarları, kuşkonmazlar yumuşayana kadar karıştırarak pişirin. Etli karışımı kuşkonmazlı karışım ile birlikte harmanlayın, roka ile birlikte servis yapın. 4 kişilik * 500 gr. kuzu fileto * 1 diş sarmısak (dövülmüş) * 1/4 su bardağı balsamik sirke * 1/2 su bardağı zeytinyağı * 50 gr. kurutulmuş domates (kalın dilimlenmiş) * 1 çorba kaşığı tereyağı * 250 gr. kuşkonmaz (taze veya konserve) * 1 adet orta boy dolmalık yeşil biber (kalın doğranmış) * 1 adet orta boy etli kırmızıbiber (kalın doğranmış) * 1 su bardağı mantar (4'e bölünmüş) * 1 demet roka (iri doğranmış)
Peynirli tava böreği Bir adet yufkanın kalın dış kenarlarını 3-4 cm. eninde kesin. 30 cm. çapındaki yağsız tavayı zeytinyağı ile yağlayın, yufkayı tavanın kenarlarından taşacak şekilde yerleştirin. Yufkanın kestiğiniz kenarlarını ve ikinci yufkanın yarısını iri parçalar halinde koparıp, tavadaki yufkanın üzerine yerleştirin. Süt, zeytinyağı ve maden suyunu çırpıp, yarısını yufkaların üzerine gezdirin. Sosis, beyazpeynir ve maydanozu harmanlayıp, yufkanın üzerine yayın.. Kalan yufkayı da iri parçalar halinde koparıp, malzemenin üzerine yerleştirin. Tavanın etrafındaki yufkaları ortaya doğru bohça şeklinde toplayıp, üzerine kalan sütlü karışımı dökün. Böreği kısık ateşte, yufkanın altı sararıncaya kadar pişirin. Tava büyüklüğünde kenarsız bir tepsi veya tabağa çevirerek alın ve pişmemiş yüzü tavaya gelecek şekilde yerleştirip, tekrar pişirin. Soğumadan, dilimleyerek servis yapın. 6 kişilik * 1 paket sosis (iri dilimlenmiş) * 2 adet yufka * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 kahve fincanı süt * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1 kahve fincanı madensuyu * 100 gr. beyazpeynir (ufalanmış) * 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
Bamyalı incik Kişniş tohumu, köri ve rezene tohumunu birlikte dövün. Sarmısak, baharat karışımı, kırmızı pul biber ve zencefili karıştırıp, etleri ekleyin. Sallayarak etleri baharata iyice bulayın, tuz serpin. Su, esmer şeker ve domates püresini karıştırın. Derince bir tavada yağı kızdırın, etleri yaklaşık 5 dakika kızartıp, tabağa alın. Ayrı bir tavada patatesleri hafif kızartın, etleri de tavaya ilave edin. Şekerli su, çubuk tarçın ve limon suyunu ekleyip, üzeri kapalı olarak 10 dakika ağır ağır kaynatın. Bamyaları katıp, sebzeler yumuşayana ve etler pişene kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Üzerine ceviz serperek servis yapın. 4 kişilik * 500 gr. bamya (temizlenmiş) * Yarım kilo incik * 1 çorba kaşığı kişniş tohumu * 2 tatlı kaşığı köri * 1,5 tatlı kaşığı rezene tohumu * 2 diş büyük boy sarmısak (kıyılmış) * Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber * 1 çorba kaşığı zencefil * 1,5 su bardağı su * 2,5 çorba kaşığı esmer şeker * 2 çorba kaşığı domates püresi * 500 gr. taze patates (yıkanmış, 2'ye bölünmüş) * 2 çorba kaşığı sıvıyağ * 2 adet çubuk tarçın * 3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) n 2 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş)
|