Lezzet Güneşi
Hamurda döş Etleri üst üste koyun, iyice bastırın ve mutfak ipiyle bağlayın. Büyük bir tavada 20 gr. yağı ısıtıp, etlerin her tarafını kahverengileşinceye kadar pişirin. Küçük bir tencerede 80 gr. tereyağını ısıtıp, mantarları yumuşayıncaya kadar karıştırarak, soteleyin. Milföy hamurlarını üst üste koyun, unlu bir yüzeyde merdaneyle yaklaşık 20x25 cm. ebadında oluncaya kadar inceltin. Kalan tereyağı, dövülmüş karabiber, hardal ve sirkeyi çatalla ezin ve kenarlardan 2 cm. bırakarak milföy hamurlarına sürün. Üzerlerine mantarları paylaştırın. Etlerin üzerinden ipleri çıkartıp, milföy hamurlarının ortasına etleri yerleştirin. Milföylerin kenarlarına yumurta sürüp, rulo şeklinde sararak kapatın. Kalan yumurtayı hamurların üzerine sürün, hamurların ekli yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Mantarlı sosla birlikte servis yapın. Mantarlı sos: Isıtılmış yağda soğanları hafif kahverengileşinceye kadar soteleyin. Sarmısak ve mantarı ilave edip, mantarlar yumuşayıncaya ve sıvı buharlaşıncaya kadar pişirin. Unu karıştırarak katıp, karışım kaynama noktasına gelinceye kadar pişirmeye devam edin. Ateşten alıp, et suyu ve kremayı azar azar ilave edin. Kaynama noktasına getirip, ateşi kısın ve sos kaynayıp, hafif koyulaşıncaya kadar 5 dakika karıştırarak pişirin.
4 kişilik * 1 kg. kuzu döş (4x20 cm. ebadında 2 adet kesilmiş) * 200 gr. tereyağı * 1 su bardağı mantar (dilimlenmiş) * 100 gr. tereyağı (yumuşatılmış) * 8 adet tane karabiber (dövülmüş) * 1 çay kaşığı hardal * 1 tatlı kaşığı elma sirkesi * 4 adet milföy hamuru * 1 adet yumurta (çırpılmış)
Mantar sosu: * 40 gr. tereyağı * 1 adet büyük boy soğan (dilimlenmiş) * 2 diş sarmısak (dövülmüş) * 1 su bardağı mantar (dilimlenmiş) * 1 çorba kaşığı un * 2 su bardağı et suyu * 1 çay bardağı krema
Salamlı schnitzel Tereyağını ısıtın, schnitzellerin her iki yüzünü 3'er dakika kızartıp, bir fırın kabına alın. Schnitzellerin üzerine ikişer dilim salam, ikişer dilim domates yerleştirip, taze çekilmiş karabiber serpin. En üste rendelenmiş cheddar peyniri serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırının ızgara konumunda, peynirler eriyene ve sararıncaya kadar pişirin. Haşlanmış veya buharda pişmiş sebzelerle servis yapın.
6 kişilik * 1 büyük paket schnitzel * 15 gr. tereyağı * 12 dilim salam * 3 adet domates (dilimlenmiş) * 150 gr. cheddar peyniri (rendelenmiş) * 1 tatlı kaşığı tane karabiber (çekilmiş)
Tiramisu Kaynar suya kahve ve şekerin yarısını katıp karıştırın, ılınıncaya kadar bekleyin. 20 cm. çapında bir servis kasesine kedi dillerinin yarısını dizin ve üzerlerine hazırladığınız kahveli karışımın yarısını dökün. Yumurta sarıları, muskat ve kalan şekeri koyulaşana kadar çırpın, labne peyniri ilave edip, karıştırın. Yumurta beyazlarını katılaşıncaya kadar çırpın, tahta bir kaşıkla yavaş yavaş karıştırarak labneli karışıma ilave edin. Karışımın yarısını kedi dillerinin üzerine dökün ve üzerini bir spatula ile düzeltin. Kalan kedi dillerini kalan kahveli suya batırıp, labneli karışımın üzernie dizin. En süte kalan labneli karışımı döküp, düzeltin. Soğuduktan sonra, üzerine rendelenmiş çikolata ve pudra şekeri serpip, servis yapın.
6 kişilik * 1/2 su bardağı tozşeker * 1/2 su bardağı su (kaynar) * 1 çorba kaşığı nescafe (koyu) * 16 adet kedi dili bisküvi * 3 adet yumurta (sarısı beyazı ayrılmış) * 1/4 çay kaşığı muskat * 250 gr. labne peynir * 60 gr. çikolata (rendelenmiş) * Pudra şekeri (süslemek için)
|