kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
En lezzetlisi Marmara'dan çıkan balık
Yeme konusunda iyiyim ama balıkları ayıramam
En lezzetlisi Marmara'dan çıkan balık

En lezzetlisi Marmara'dan çıkan balık


- Siz Marmara dışında Ege ve Akdeniz balıklarını da biliyorsunuz. Okyanus balıklarını yediniz mi?

- Bir kere "dolphin" yemiştim Miami'de. Yunus balığı değilmiş. 'Yunus balığı yenir mi' diye de itiraz ettim. Ama okyanus balıklarını tadını bilmiyorum.

- Hiçbirisinin lezzetli olmadığını size söyleyebilirim.

- Akdeniz'in balıkları çok lezzetli.

- Daha iyisi bizim Marmara balıkları. Marmara balıklarının lezzetini başka hiçbir yerde bulamam. Başka ülkelerde de okyanus balıkları yeme fırsatım oldu. Somon hariç, kesinlikle bizim denizlerimiz dışındakileri ızgara olarak yemiyorum.

- Karadeniz'de de balıklar lezzetli galiba. Hele kalkan. Bu servis yaptığınız meze ne?

Seyfettin Taştan -Bu ıspanak yatağında levrek.

G.Müjde - Çok güzel; on numara. Çok meze atıştırınca, insan balık yiyemiyor. Bunun formülü yok mu?

S. Taştan- İşini iyi yapanların hepsi balığı hakkını vererek pişirir. Fark mezelerdedir. Özellikle de sıcak mezelerde.

G. Müjde - Ben şöyle bir balıkçıya ihtiyaç hissediyorum. Çok güzel bir balık, yanında iyi bir salata ve bir kadeh şarap.

- A. Örs - Balık lokantalarının hepsi bunu yapıyor. Ama biz tüketiciler bununla yetinmiyoruz. Meze tepsisini görünce kendimizi kaybediyoruz. Balığa geldiğimizde halimiz kalmıyor.

- G.Müjde: Balık lokantaları kapıdan girene kelle başı fiyatı uyguluyor. Yeseniz de, yemeseniz de aynı parayı verip çıkıyorsunuz.

- S. Taştan: Bizde bilgisayara servis edilen yemekler girilir, hesap istediğinizde de yedikleriniz tüm dökümüyle görülür.
DİĞER GURME HABERLERİ
 60 yıldır iyi etin peşinde
 En leziz rakı mezeleri
 Nerede o eski yılbaşı baloları
 Rakının suyla beraberliği evlilik gibidir
 Meyhane kültürünü yaşatıyorlar
 Menü lokantanın aynasıdır
 Rakının yanına giden en güzel mezeler
 Peynir, zeytin ekmek kaşifi
 Eleştirmenlik deneyim ister
 Garsonluğun geleceği karanlık
 Soframızdan otlar eksik olmaz
 Alafranga pastacılıkta 82 yıl
 Lezzetli tavuklar geliyor
 Gerçek pizzanın püf noktaları var
 Kebap deyince akan sular duruyor
 İftarda açık büfe olmaz
 Lezzet avcısı kalori avcısına karşı
 Cabernet Sauvignon
 Üzüm kabuğunun moda içkisi Grappa
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
Daha iyisini bulacağım diye aşkı kaçırıyoruz
Daha iyisini bulacağım diye aşkı kaçırıyoruz
Sezonun en çok izlenen dizisi 'Aliye'nin senaristlerinden Mehmet...
Bana bir kedi yaz
Bana bir kedi yaz
Şair ve yazar Haydar Ergülen Karaf Magazin Dergisi'nde unutulmaz bir...
Güzel kirpikler için
Kirpikleriniz yüzünüzün önemli bir parçasıdır.
Saçlarınızda farklı ışıltılar
Birçok kadın hatta erkek, görünümünden sıkıldığında saçlarının...
Halk masalı değil televizyon şovu
Espiri yoksunluğu, karakterlerin oturmamış olması Keloğlan'ı anlatan filmin...
Genç olmanın dayanılmaz ızdırabı üzerine bir film
"Noi Albinoi-Buzdan Hayaller"i sevmiştim. Gerçi filmi yeregöğe koyamayan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.