|
|
Hamsi pilaki
Hamsilerin sırtları ayrılmadan kılçıklarını temizleyin. Çapı 25 cm. olan yağsız bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğan, sarmısak ve havuçları katın, karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Patatesleri ilave edin, karıştırmaya devam ederek 3- 4 dakika daha soteleyin. Sivribiberleri katın, bir kez karıştırın ve 2-3 dakika pişirin. Domates salçasına karıştırarak suyu ilave edin, malzemelerin üzerine gezdirip tuz, karabiber serpin, domates ve maydanozu yayın. Hamsileri yaprak şeklinde açın, iç yüzlerini malzemelerin üzerine, kuyrukları da merkeze doğru olacak şekilde yerleştirin. Üzerine kapak kapatıp, kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
4 kişilik * 20 adet hamsi
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 4 diş sarmısak (ince kıyılmış)
* 1 adet havuç (küçük küp doğranmış)
* 1 adet patates (küçük küp doğranmış)
* 2 adet yeşil sivribiber (küçük küp doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 çay bardağı su (ılık)
* 1 adet domates (kabukları soyulmuş, küçük küp doğranmış)
* 1/2 demet maydanoz (iri doğranmış)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|