|
|
Lezzet Güneşi
Sebzeli erişteli piliç Etleri derin bir tencereye yerleştirin, üzerine suyu ilave edin, havuç, pırasa, kereviz sapı, defne yaprağı, tane karabiberi ekleyip, yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Sirke koyup, 15 dakika daha pişirin. Delikli kepçe ile etleri alın ve sıcak tutun. Suyunu mutfak tülbentinden geçirerek, süzüp ayırın. Piliç suyunu kaynama noktasına kadar ısıtın, maydanoz, taze soğan ve tarhunu katıp, ateşten alın. Erişte makarnayı tuzlu bol kaynar suda istediğiniz kıvamda haşlayıp süzün ve tabaklara paylaştırın. Erişte makarnanın üzerine etleri yerleştirin, arzu edilen miktarda otlu piliç suyu gezdirin. Arnavut biberlerini serperek servis yapın.
4 kişilik
* 1 tabak piliç ızgara tava
* 4,5 su bardağı su (kaynar)
* 1 adet büyük boy havuç (iri doğranmış)
* 1 adet pırasa (4'e kesilmiş)
* 1 adet yapraklı kereviz sapı (ikiye kesilmiş)
* 1 adet defne yaprağı
* 8 adet tane karabiber
* 2 çorba kaşığı sirke
* 2 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış)
* 2 çorba kaşığı taze soğanın yeşil kısmı (ince doğranmış)
* 2 çorba kaşığı tarhun (ince kıyılmış)
* 250 gr. erişte makarna
* Tuz (arzu edilen miktarda)
* 2 adet arnavut biberi (ince halka kıyılmış)
|