Lezzet Güneşi
Elmalı piliç Isıtılmış yağda etlerin her iki yüzünü altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 4'er dakika pişirin. Tavadan alın ve sıcak tutun. Aynı tavaya soğanları ilave edin, soğanlar sararıp yumuşayıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 3 dakika soteleyin ve elmaları katın. Hızlı ateşte elmalar altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Hızlı ateşte pişirmeye devam ederek elma suyunu ekleyin ve kaynama noktasına kadar ısıtın. Piliç suyunu katın, karıştırın ve tekrar kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın. Tavaya etleri ilave edin, kapağını kapatıp, etler yumuşayıncaya ve sos hafif koyulaşıncaya kadar 8-9 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber serpin, pilav veya patates püresiyle beraber servis yapın.
4 kişilik
* 1 paket piliç light göğüs
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (piyaz doğranmış)
* 2 adet elma (soyulmuş, her biri 8'e kesilmiş)
* 240 ml. elma suyu
* 120 ml. piliç suyu
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
|