|
|
Patatesli İspanyol omleti
25 cm. çapında bir teflon tavada zeytinyağını orta ateşte kızdırın. Tavaya önce patates dilimlerini, sonra üzerlerine soğanları olmak üzere kat kat ve her kata karabiber, tuz serperek yerleştirin. Patates dilimlerini çevirerek gevrekleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Patatesleri bir kevgirle süzerek geniş bir kaba alın, çırpılmış yumurtayla karıştırıp, 5 dakika bekletin. Süzdüğünüz yağdan 2 çorba kaşığı ayırın. Kullanmış olduğunuz tavada süzdüğünüz 1 çorba kaşığı yağı hızlı ateşte kızdırıp, içine yumurta patates karışımını eşit olarak yayın. Ateşi orta ısıya düşürün. Omletin yapışmasını önlemek için ara ara sallayarak ve kenarlarını bir spatulayla kaldırarak, altı hafif kızarana kadar 3-5 dakika pişirin. Omleti büyük bir tabağa alın. Kalan yağı tavaya koyup, omletin diğer tarafını da bu yağda 3-5 dakika pişirin. Üçgen şeklinde dilimleyerek, nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
4 kişilik * 2/3 su bardağı zeytinyağı * 4 adet patates (ince dilimlenmiş) * 1 adet soğan (ince dilimlenmiş) * 4 adet yumurta (çırpılmış) * Nane (süslemek için) * Karabiber, * Tuz
|