|
|
Peynirli soğan dolması
Soğanları alüminyum folyoyla kaplayıp, fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, her tarafı yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Soğanları dikkatlice soyun ve ortadan ikiye kesin. Şekillerini bozmadan ortalarını parmağınızla çıkartıp, kase şekli verin. Yerleştireceğiniz harcın dipten akmasını önlemek için içlerinden çıkarttığınız parçalardan tabanlarına birer yaprak koyun. Yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Soğanların içinden çıkardığınız parçaları iyice kıyıp, bir kaseye alın. İçine kimyon, cheddar peyniri, eski kaşar peynirinin yarısı, krema, sirke, karabiber ve tuzu ekleyip, iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı, kase şeklinde hazırladığınız soğanların içine eşit miktarda paylaştırıp, üzerlerine kalan kaşar peyniri serpip, üzerleri kızarıncaya kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
6 kişilik * 4 adet iri soğan (kabukları soyulmamış) * 1 tatlı kaşığı kimyon * 1/2 su bardağı cheddar peyniri (rendelenmiş) * 1 su bardağı eski kaşar peyniri (rendelenmiş) * 3 çorba kaşığı ekşi krema (normal kremaya * 1 çorba kaşığı sirke ilave edin) * 1 çorba kaşığı sirke * 1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber * Tuz
|